Остров Бали - тържество на природата

Бали е само един от общо 17000 острова, принадлежащи на Индонезия, но е най-красивия, най-омайващия и най-популярния от всички. Хиляди километри примамливи плажове, уникална култура и същинско царство на природата... в Бали има от всичко по много. Изобилие от красота, зеленина, цветове, приказна архитектура...

Плътни гори, терасирани оризови полета, и чудни залези над морето привличат милиони почитатели на красотата. Бали е сред най-малките острови в Индийския океан, но славата му е действително могъща. Гостите си тръгват от острова с вярата, че напускат самия земен рай.

Наричат Бали “Остров на боговете” и изящните постройки на хиляди храмове, традиционните села, ежедневните ритуали, изпълнявани от местните и многото фестивали, празнувани на острова, са ценно доказателство за това. Из буйната растителност се виждат прекрасните куполи на известните храмове на Бали, близо до реките, на скалите, надвесени над морето, насред горите, навсякъде могат да се видят малки храмове и олтари.

На Бали ясно може да се види и почувства преклонението пред природата, пред нейните сили и могъщество. Тук се смятат за свещени реките, морето, вулканите, всяко цвете... Ежедневно над острова се носят ритуални песни.

А Бали притежава приказна природа, истинско тържество на цветовете, феерия от цветя и ухания, тайнствени гори... И всичко това представлява красив дом на стотици видове животни и птици.

Години наред жителите на острова се издържали от производството на ориз, но днес могат да се видят и плантации кафе, ванилия, карамфил и тютюн, които само допълват колорита на хоризонта.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света

Далечни дестинации

Индивидуални пътувания
Още по темата:

Бали - един различен свят, където времето е спряло

Бали – oстровът на хилядата храма

Остров Бали в любопитни факти