Акаба – гмуркане за ценители

Може би сте почитател на гмуркането... Може би обичате кораловите рифове приближаващи се, заедно с целия си свят, пред погледа ви в прохладна кристално чиста вода... Може би предпочитате новите места и гмуркането в непознати води...
Ако не сте били в Акаба, Йордания, може би е време да отидете...

Червено море разполага с много примамливи дайвинг предложения и Акаба не отстъпва на никое от тях. Водата през зимата е с температура 19 градуса по Целзий, а през лятото – 26.

Коралов риф с дължина 700 метра, разкрива удивляващ с богатството си подводен свят. Сред коралите живеят анемони, змиорки, риби-скориони и други чудати морски обитатели.

Казват, че Акаба е рай за любителите на подводна фотография. Условията за снимки определено си заслужават посещение на дестинацията. В плитчините и върховете на рифовете светлината е достатъчна да уловите живота на подводните обитатели и да заснемете редки видове риби, а лъчите създават “специални ефекти”, отразявайки се в цветовете на коралите.

Морският парк на Акаба предлага организирани курсове по дайвинг и шнорхелинг, достъпни за начинаещи в спорта. Дори да не сте пробвали никога досега, Акаба е мястото, където можете да направите подобаващ старт.

А сред основните забележителности са останките на потънали кораби, които мога да събудят приключенския дух у всеки гмуркач.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света

Почивки в Йордания
Още по темата:

Марса Алам – новото любимо място за дайвинг

Хургада – свят сред пустиня и прекрасни дълбини

Шарм ел-Шейх – царство на водата сред пясъци