Сабах

Сабах
Сабах4,101 метра). Голяма плетеница от диапазони - Crocker, Terus Madi и Witti - обслужват интериора и включват много върхове между 4000 и 6000 фута (1200 и 1800 метра). Между веригата Крокер и морето на западния бряг е обширна, добре населена крайбрежна равнина; други равнини (Теном, Тамбунан и Кенинга) се намират във вътрешността на планинските масиви, докато източните низини са частично разчленени пенеплани.
Сабах е вторият по големина и най-север разположен щат на Малайзия. Тази част от Борнео съседи на Филипините на север и индонезийския остров Сулавеси (Celebes) на изток, и двете разделени по море. Сабах наброява приблизително 4 милиона жители. Филипините претендират за голяма площ на Сабах от години. Някои хора наричат ​​Сабах като "земята под ветровете" заради разположението му южно от склонния към тайфун регион около Филипините.
Сабах е особено популярен сред по-приключенския турист. Има много невероятни неща, които можете да преживеете по време на престоя си. Сабах има най-добрите места за гмуркане (например Сипадан и Мабул), има няколко реки, на които ще се разплати (Падас или Киулу) и могат да се направят различни походи в джунглата, за начинаещи и за напреднали походи. Възможно е също да се изкачи на връх Кинабалу, на височина 4 095 метра най-високата планина в Малайзия. Да стоиш на върха на тази планина е доста постижение. Ние направихме пътеката през 2006 г. и двамата помним изкачването много ярко; стоенето отгоре беше невероятно изживяване. Други страхотни неща, които можете да направите на Сабах, са да изследвате селските райони с 4х4 или да правите речен круиз по река Кинабатаган. Не забравяйте да посетите красиви национални паркове. Региони на дивата природа като долината Данум, басейн Малио, Табин и Национален парк Кинабалу (Наследствено място) са абсолютно заслужаващи посещение.

Оферти за Сабах виж ТУК