Куала Лумпур

Остров Борнео
Куала Лумпур, столица на Малайзия. Градът е разположен в западно-централния полуостров (Западна) Малайзия, по средата по протежение на западното крайбрежие калаен и каучуков пояс и на около 25 мили (40 км) източно от океанското му пристанище Порт Келанг, в пролива Малака. Това е най-голямата градска зона в страната и нейният културен, търговски и транспортен център. През 1972 г. Куала Лумпур е обявен за община, а през 1974 г. това образувание и прилежащите части от заобикалящата държава Селангор стават федерална територия.
Куала Лумпур се намира в хълмиста страна край слива на реките Келанг и Гомбак; името му на малайски език означава „кален устие“. Основният обхват на Малайзия се издига наблизо на север, изток и югоизток. Климатът е екваториален, с високи температури и влажност, които варират малко през цялата година. Районът получава около 95 инча (2400 мм) дъжд годишно; Юни и юли са най-сухите месеци. Площ федерална територия, 94 квадратни мили (243 квадратни км). Поп. (Оценка за 2009 г.), 1 493 000; (2010) федерална територия, 1 574 621.

Пазаруване
За да се свържете напълно с местните жители, присъединете се към тях в две от любимите им забавления: пазаруване и хранене. Малайзийската потребителска култура постига своя зенит в KL, където можете да прекарате цял ден, разглеждайки блестящи климатизирани молове като Pavilion KL, Suria KLCC и Mid Valley Megamall в търсене на дизайнерска мода и сделки. Bangsar и Publika са местата за местни етикети и работата на непобедимите независими дизайнери. Като алтернатива, проучете Централния пазар за местни сувенири и занаяти; и издирват няколкото останали занаятчии и дилъри на антики, които все още пазят магазин в и около Чайнатаун.

Уличен празник
Въпреки жегата, това е град, най-добре проучен пеша. Вървете и можете да уловите всички действия и да си спестите безсилието да се оплетете в една от твърде често срещаните задръствания на KL. Разхождайки се, ще откриете, че части от KL запазват облегналата атмосфера и буйността на джунглата на кампунга (селото), което някога е било. Нещо повече, вие ще сте сигурни, че ще попаднете на някои от най-добрите места за хранене в града: сергиите с хоукър и традиционните квартални копития (кафенета), които ви завладяват с аромата на прясно сготвена храна и обещанието за освежаване с тропически сокове и охлаждащи напитки.
Оферти за Куала Лумпур виж ТУКЦена от
2295 €