Остров Борнео

Остров Борнео


Остров Борнео е едно от редките места на Земята, където въздухът е изпълнен с вибрация на приключения, докато буйните зелени тропически гори приютяват уникалните видове флора и фауна, които чакат да бъдат проучени. Като третият по големина остров в света, прекрасната обстановка на острова създава виртуален рай за пътешествениците, които обичат приключенията и природата.

Така че, ако ви е писнало от щракащите планини и плажове, тогава остров Борнео може да е следващото приключенско бягство, за да откриете рядката дива природа, уникалните плажове на остров Борнео и великолепната плаваща джамия.


Факти за остров Борнео
Остров Борнео
  • Остров Борнео е третият по големина в света, който е разделен на четири политически региона, а именно: Калимантан, Сабах, Саравак и Бруней
  • Островът е разположен на площ от около 2,87 000 квадратни мили
  • Този тропически остров основно има само мокър и сух климат през цялата година
  • Островът е дом на около 200 етнически групи, които също се наричат ​​дайак

Най-доброто време за посещение на остров Борнео
Остров Борнео


Остров Борнео е тропически регион, който обикновено има горещо и влажно време предимно през цялата година. Обикновено мусонът удря региона през месеците от ноември до януари, а регион Саравак получава обилно количество валежи. Сухият сезон обаче идва от май до октомври.


Какво може да изживеете на остров Борнео
Прекарайте един ден с диви орангутани
Остров Борнео
След остров Суматра, остров Борнео е единственото място в света, което е приемно жилище за застрашените диви орангутани. Тези същества са се подслонили сред гъстите тропически гори на острова и могат да бъдат забелязани, докато правят речен круиз по река Кинабатаган. Отделно от това Рехабилитационният център Sepilok Orangutan, разположен в Източен Сабах, е друго популярно място, където човек може да забележи тези орангутани.


Разгледайте гъстите тропически гори
Остров Борнео Остров Борнео е дом на буйните зелени гъсти тропически гори, които приютяват множество застрашени и редки видове флора и фауна. Официално открит за обществеността през 2006 г., Центърът за откриване на тропическите гори дава поглед върху широк спектър от растения, животни и насекоми, открити в тропическите гори. В допълнение към това обиколката предлага пътуване до добре поддържаните ботанически градини, докато посетителите могат да изпитат и тръпката от походи сред грубите пътеки на джунглите. Над всичко това има мрежа от разходки с балдахини, които помагат на посетителите да да забележат някои редки видове птици.


Отидете на гмуркане
Остров Борнео Точно като приказните атракции на сушата, кристално чистата вода на остров Борнео също приветства. Сабах е рай за приключенските души, тъй като може да се похвали с някои от най-великолепните места за гмуркане. Наслаждането на опит за гмуркане в Борнео си струва с наблюденията на невероятните подводни създания като зелените костенурки, китове и акули с чук.


Заснемете морския блясък на плажа Tusan Cliff
Остров Борнео Остров Борнео ще ви остави омайни, тъй като ще бъдете свидетели веднъж в живота на светещата вода на плажа на Tusan Cliff. Въпрос на късмет е, че водното легло се превръща в одеяло от цветове поради реакция, извършена от биолуминесцентни организми при определени метеорологични условия. Така че, само ако имате достатъчно късмет, вие ще можете да заснемете този озадачаващ изглед.Карта на острова:


Оферти за Остров Борнео виж ТУК