Вади Рам – розови пясъци и остри зъбери

Високи скалисти върхове и розови пясъци... Игра на слънцето и вятъра... Хоризонт, губещ се в маранята. Мястото е пустинята Вади Рам в Йордания. Небивалата красота на пустинята изкачва Вади Рам до почетно място в класацията на чудесата на природата.

Красотата на пейзажа привлича хиляди туристи, посетили Йордания само, за да зърнат тази прелест, да изпитат духа си и да наситят сетивата си с впечатления.

Вади Рам се намира на 70 км северно от един от най-популярните дайвинг центрове в страната – Акаба. Което позволява, след разходка из приказните подводни градини на Червено море, да се насладите на контраста на горещата пустиня денем и хладния вятър нощем.

Приключението, което предлага пустинята е далече от спа удоволствията и предизвикателството на гмуркането – то е предизвикателство за любопитни. Местността е трудно достъпна, разположена е на 30 км от главния път между Акаба и Аман и привлича авантюристите, предлагайки ново, различно изживяване.

Вади Рам разполага с къмпинги, където всеки може да се докосне до живота на бедуините и съня под открито небе, заобиколен само от звезди. През деня можете да се разходите с камили, рикши на четири колела или пеша, за да снимате колкото можете повече от Вади Рам.

Посещенията на пустинята са организирани с начална точка Акаба, като някои от екскурзиите предлагат и посещение на древната Петра.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивки и екскурзии в Йордания

Летни почивки

Още по темата:

Акаба – гмуркане за ценители

Любопитни факти за Петра

Йордания – черният ирис на Ориента