5 неща, които да видите във Венецуела

Венецуела е пищна и богата. Природата й тържествува, животът кипи, а небето е огласяно от песента на хиляди птици. Безспорно страната има какво да покаже, особено ако сте сред любителите на красиви гледки и природни забележителности и благоговеете пред дивия живот.

1. Водопадът Анхел

Анхел е най-високият водопад на планетата с височина от 979 метра. Намира се във Венецуела на река Чурун, приток на Ориноко в тепуи Ауянтепуи. Именуван e (“Ейнджъл”) от американския авиатор Джеймс Крофорд, който го открива. Но местните го наричат Керепакупай меру.

2. Национален парк Сиера де Периха

В Сиера де Периха се раждат много от реките на Венецуела, даващи живот на изключително богатата флора и фауна.

3. Река Ориноко

Ориноко е третата по големина река в Южна Америка. Извира от Гвианската планинска земя и се влива в Атлантическия океан. По време на пълноводие ширината й достига 22 километра, а дълбочината – 100 метра.

4. Музеят на колониалното изкуство

Преди Симон Боливар Венецуела се намира под европейска колонизация в период от 300 години. Музеят проследява онези времена.

5. Остров Маргарита

На север от Венецуелския бряг се намира остров Маргарита. Блестящата синя вода и удивително красивите гледки привличат туристи от цял свят. 50 примамливи плажове, бурен нощен живот, възможности за дайвинг, шнорхелинг и уиндсърфинг... Остров Маргарира очаква гости!
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Екскурзия до Венецуела