Остров Сардиния – за красотата и кулинарията...

Остров Сардиния се разполага на запад от Италия. Известен е с най-красивата брегова ивица, най-впечатляващите скалисти образувания и най-интересната среща между море и земя, наблюдавана на територията на цяла Европа.

Водата изобилства от морски обитатели, осигуряваща дом на стотици видове риби и миди. Искрящо синята безбрежност на Средиземно море свършва около бреговете на Сардиния, за да премине в златното море на житните полета. Контрастът на гледката е примамлив, живописен и очарователен.

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море, след Сицилия и въпреки, че е разположен в Европа носи духа на тропиците, толкова обещаваща е почивката там. Ароматът на вкусни морски деликатеси, приготвени от току що докарания на брега улов, меките пясъци, кристалната вода (смята се за един от най-чистите райони на Средиземноморието), уютните хотели, всичко това създава същински туристически рай на острова.

Освен специфичните гледки на острова, друго, което отличава Сардиния е местната кухня. Кулинарията черпи вдъхновение и ресурси от морето, земята, и самата душа на острова. Колбасите, червените вина, сирената са специфични за Сардиния и неразривна част от ореола й на уникално място за почивка.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes HolidaysПолезни връзки:

Почивка на остров Сардиния

Почивки и екскурзии в Италия
Още по темата:

Любопитни факти за Рим