Марса Алам – новото любимо място за дайвинг

Любителите на дайвинга знаят, че няма по-добро място за гмуркане от кристалните води на Червено море. Изключително богатата подводна фауна и благоприятните условия за гмуркане привличат хиляди гмуркачи от цял свят по неговите брегове. Така се създават и едни от най-популярните курорти. Един от тях е Марса Алам в Египет.

Марса Алам се намира на 130 километра южно от Ел Кусейр и на четири часа път от Хургада. Но според най-страстните почитатели на гмуркането, пътуването определено си заслужава. Водата тук е толкова чиста, че нищо от подводния живот не остава скрито. А, както знаем, Червено море има изключително богати на живот коралови рифове.

Гмуркането в Марса Алам предлага изследване на красиви лагуни и коралови образувания. Освен това вятърът в местността е достатъчно силен, за да примамва и почитателите на различните видове сърфинг и други водни спортове.

Дайвинг в Марса Алам предлага докосване до удивителната природа, до бурния живот на Червено море и до значителен брой различни животински видове като чукова акула, бяла рифова акула, сива рифова акула, риба папагал, няколко вида костенурки и делфини, щуки и още редица видове риби, гъби и други подводни обитатели, намерили дом в чистите води на Червено море.

Постепенно, но много бързо Марса Алам става все по-популярен. И не случайно, курортът определено има какво да предложи на своите гости. Сред практикуващите дайвинг той вече е в листата на топ дестинациите за гмуркане.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света

Гмуркане в Египет

Дайвинг в Марса Алам, Египет