Малта – най-доброто гмуркане в Средиземноморието

Водите около островите на Малта – Малта, Комино и Гозо носят славата на най-гостоприемните места за дайвинг е Средиземноморието. През цялата година на Малта можете да се потопите в чистите води на Средиземно море и да се впуснете в изследване на подводния живот.

Видимостта под водата в тази част на морето е средно 30 метра, а вдобрите дни, дори 40. Това е и причината Малта да носи статута на едно от най-добрите места за гмуркане в тази част на света. През зимата температурата на водата е 14 градуса, а през лятото – 28, което дава възможност за гмуркане по всяко време на годината.

Кристалната видимост дава възможност на всеки гмуркач да се запознае с обитателите на Средиземно море – платики, баракуди, змиорки, октоподи, зеленушки, скатове, охлюви, сепии, калмари, водни кончета, костенурки и още много.

Синята дупка до остров Гозо е в класацията топ 10 най-добри места за гмуркане на самия Жак Ив Кусто.

Хубавото е, че Малта е сравнително близо. Освен това страната разполага с интересни културни и архитектурни забележителности и чудесни места за отдих и почивка. А, специално за гмуркачите – могат да избират между островите Малта, Гози и Комино, за да разнообразят преживяването и да видят всички красоти, които страната предлага – под и над водата.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивка и дайвинг в Малта
Вижте още:

Малта – една рицарска история

Интересни факти за Малта