Малката голяма Микронезия

Микронезия е държава разположена на 2000 малки островчета в Океания. Някои от островите й са толкова мънички, че не фигурират в нито една географска карта. Основните островни групи, които образуват Микронезия са Палау, Гуам, Мариански острови, Понпей, Яп, Чуюк, Маршалови острови и Кошрай.

Всяка от островните групи има своя уникална и различна култура, история, атмосфера...

Много от островите са образувани от изригване на вулкани, много от тях са били върхове на планини. А доказателство затова, че са били населени още в дълбока древност има отпреди 3000 г.

Днес островите примамват със своите тропически лагуни, буйна растителност, елмазена водна повърност. Най-голям от островите в Гуам, който е и отправна точка за цялата Микронезия с нейните 2000 островчета, както казахме – всички различни. Понпей и Кошрай са високо вулканични, а Гуам и Сайпан са коралови атоли.

На някои от островите можете да се отдадете на шопинг, а други предлагат чудесни условия за дайвинг. Сред най-популярните места за гмуркане е лагуната Трук. А извън подводните занимания Микронезия предлага приказни разходки с каяк около островите, разходка до някои от прелестните езера или впечатляващи водопади. А за любителите на културния туризъм – местните селища са запазили древния си облик, атмосфера и кулинария.
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Судан – дайвинг за избрани