Малдивите крият своите съкровища под водата

Несравнимите гледки, добрите хотели и идеалните условия за гмуркане, превръщат Малдивите в една от най-престижните дайвинг дестинации в света.

Всичко на островите е свързано с водата – хотелите се къпят от вълните, а рибки плуват пред очите ви. Дори не е необходимо да ги търсите. Условията за шнорхелинг и дайвинг са съвършени. Спокойните, идеално чисти води са готови да изложат на показ своите съкровища от разнородни морски обитатели.

Малдивите са държава в Индийския океан разположена върху 26 атола, обединени от 1190 коралови острова. Това дава възможности за избор на всеки турист и гмуркач, както и безгранични условия за разнообразие.

Например остров Куреду предлага изобилие от подводен живот, остров Вакаруфали е известен с меките корали, които дават подслон на стотици видове риби, а остров Команду се слави с прекрасните условия за отсядане и добрите дневни екскурзии. Но възможностите за избор са действително много.

Преди 65 милиона години Малдивските острови са били вулканична планина. След изригване, на повърхността на водата остават да стърчат само острови – атоли. А както знаем атолите дават идеални условия за създаване на подводен живот и така днес Малдивите се гордеят с изключително разнообразие на подводния свят и невероятно добри възможности за изследването му.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивка и гмуркане на Малдивите

Гмуркане по света
Вижте още:

Гмуркане на Малдивите или дайвинг в райски води

Малдивски острови – няколко крачки в най-красивите сънища