Кения – великата миграция

Едно от чудесата на света, една от най-внушителните гледки, едно от най-вибриращите от живот места... Това е Кения по време на голямата миграция на животни.
Ежегодно стада от хиляди животни мигрират между Масай Мара в Кения и Серенгети в Танзания, за да търсят храна, бягайки от сухия сезон, търсейки храна и вода.
Между юни и октомври повече от милион животни изминават това разстояние, създавайки огромен животински поток, устремен към живота.

Докъдето достига човешкия поглед се вижда плътен “килим” от диви животни, чува се звук от препускащи копита и се усеща мощна енергия на милион същества, които мислят за едно и също и действат като едно цяло. Това е гледка, която привлича огромен брой туристи в Кения. Гледка, която трудно може да бъде сравнена с каквото и да било друго.

Ръководството на Масай Мара позволява организирани фото сафарита, за да може хората да се докоснат до тази най-дива част на природата, до този феномен, това зрелище, доказващо колко силен е инстинктът за оцеляване. Има възможност дори да наемете балон и буквално да летите над стадата диви животни.

Толкова силно е впечатлението от гледката, че борбата на животните може да бъде усетена и почувствана. Особено в трудни ситуации, каквито са прекосяването на реката – момент, в който цялото може да загуби част от себе си, в който желанието за живот надделява над всичко и хищниците са само малка пречка към целта. При всяко прекосяване на реката умират около 250 000 животни, смачкани от останалите, изядени от крокодили, повлечени от реката. Оцеляват най-добрите. Това е естествен подбор. Природата запълва загубите с нови 400 000 раждания.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Далечни дестинации

Индивидуални пътувания
Още по темата:

Кения – там, където се заражда живота