Гмуркане в Южна Африка или среща с голямата бяла акула

Южна Африка разполага с 3000 километра брегова ивица, което означава и хиляди възможности за нови приключения. Запалените гмуркачи със сигурност знаят какво предизвикателство предлага региона – от безкрайни коралови градини до любопитни потънали останки.

Но това, което любителите на дайвинга още знаят за Южна Африка е, че именно там е мястото, където всеки гмуркач може да реализира най-смелото си приключения като се осмели да излезе на среща с властелина на океаните, най-яростния морски хищник – бялата акула.

Разбира се, подобно начинание се извършва със строгите инструкции на професионалистите и като част от опитен отбор. Едва тогава можете да се изправите лице в лице с морския звяр. Стига, разбира се, да ви достигне смелост за това.

Южна Африка е най-голямата дайвинг дестинация в целия свят. Дори да не се осмелите да се гмуркате сред бели акули, нито дори сред други представители на вида, можете да преживеете своето подводно приключение.

Близо до Кейп Таун (най-южната част на Африка) можете да срещнете бели акули, тюлени и няколко вида редки акули, Мозамбик и източното крайбрежие са царство на тигровите акули, скатовете и китовите акули.

И все пак, ако сте готови да изпитате своята смелост и да нахраните любопитството си с нужната доза адреналин – осмелете се да срещнете голямата бяла акула. Тя обитава водите около Южна Африка.
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Судан – дайвинг за избрани