Гмуркане на Малдивите или дайвинг в райски води

Малдивските острови са място, което се различава от всички земни кътчета... Изглежда вълшебно и нереално, толкова съвършени са природните творения и толкова насищащи сетивата са гледките. Почивка на Малдивите само по себе си е приказно преживяване, но гмуркането там е докосване до един съвършено нов свят.

Водата е лазурна, кристална и примамлива, като разкрива удивителните гледки на своите съкровища сред кораловите рифове.

Едно от най-невероятните приключения е пътуване с лодка между островите, специално с цел разглеждане на кораловите рифове. Това преживяване може да трае с часове и е предизвикателство за истинските любители на подводния живот. Сред най-интересните видове риби са наполеоновата зеленушка и рибата папагал.

Могат да бъдат изследвани тайните на много подводни пещери и каверни с ярки корали, морски гъби, морски камшици, които избуяват в тази ползотворна среда и създават домове за стотици видове риби и други морски обитатели.

Виждат се цели планини, изваяни от скалите с върхове и падини, арки и входове. Сред тези образувания съществува живот. Различен от останалия, наподобяващ подводни градове с чуждоземни обитатели.

А свободно във водата могат да се видят огромни манти и други видове скатове, както и няколко видове акули, включително китова акула.

Това пътуване е демонстрация на живота – дивия, морския, впечатляващия. С красиви цветни корали и огромни морски хищници. Всички те намерили дом сред топлите води на Индийския океан.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане на Малдивите

Гмуркане по света
Още по темата:

Малдивски острови – няколко крачки в най-красивите сънища