Куба – неповторима и гореща

Избуяла зеленина, термометърът се качва значително нагоре, чува се прибой на вълни и едно непрекъснато звучене, което те кара да поискаш да затанцуваш, ей така на улицата... Това е салса. Това е Куба.

Куба е различна и уникална дестинация. Атмосферата й е действително неповторима. Там царят строги правила и закони и същевременно силно усещане за свобода. На пръв поглед несъвместими помежду се неща, но не и в Куба.

По улиците на Хавана, между графити и плакати с Че Гевара се придвижват грамадни американски буици, които се движат тук вече десетилетия наред. Встрани от опашките пред магазините възрастни господа играят домино. Носи се аромат на пури. Сред горещината се създава чувство на безвремие. Куба живее в собствено време и собствено пространство.

Пребиваване в Куба не изисква добре натъпкан куфар, нито много пари. Изисква по-различно отношение, добро чувство за хумор и силен приключенски дух. Пребиваване в Куба е пътуване към свободата и откриване на себе си – в танците, в различната култура, в липсата на време.

Хавана е град на смеха, танците, музиката, кубинския ром, хаванските пури и... Фидел Кастро (все още). Старата част на Хавана е истински музей на архитектурата от колониалната епоха на Америка. Днес тази част от града е в списъка на ЮНЕСКО.

Дали ще танцувате, ще се отдадете на културен туризъм, ще плувате с делфини или просто ще разглеждате Куба, това е без значение. Важно е само, че сте били част от вибрациите на тази страна, че сте усетили неповторимия й дух и най-вероятно сте пожелали... никога да не си тръгвате.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света

Далечни дестинации
Още по темата:

Куба - пътешествие до острова на свободата