8 причини да посетите Сицилия

Сицилия е най-големия италиански остров, както и най-големия остров в Средиземно море. Бреговете й разделят три морета – Средиземно, Йонийско и Тиренско.

1. Палермо

Палермо е столица на Сицилия, разположен е на северния бряг на острова. Градът е известна културна дестинация с църкви, театри, музеи и красиви места. Сред най-известните забележителности са Катедралата, Дворецът на норманите, Куатро Чанти и много други.

2. Етна

Най-високата планина на острова е Етна. Разходка с джип разкрива удивителни гледки и истинско преживяване на открито, сред природата.

3. Агридженто

Град Агридженто е известен още като “Долината на храмовете”. Сред маслинови и бадемови гори се намира една от най-ценните археологически дестинации на Сицилия. Там още могат да се видят гръцки храмове, напомнящи за отминалите времена на острова.

5. Цефалу

Град Цефалу се намира близо до Палермо и е известен като дестинацията с най-добри плажове на острова. Освен това, градът разполага с очарователна стара част, приятна за разходки и примамваща с малките улички, изградени преди десетилетия и столетия.

6. Таормина

Таормина е най-популярния курорт в Сицилия. Разположен е на източния бряг на острова и се гордее с добрите си плажове и доброто обслужване.

7. Катания

Град Катания се намира в подножието на вулкана Етна. Известен е с монументите, останали от Римската епоха, бароковите църкви, дворците, добре поддържаните паркове и плаж Ла Плая.

8. Сиракуза

Град Сиракуза е разположен на източния бряг на остров Сицилия. По очарователен начин смесва античното си наследство с модерния ритъм.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивка в Сицилия

Почивки и екскурзии в Италия
Вижте още:

Любопитни факти за Рим

Остров Сардиния – за красотата и кулинарията...