Храмът на Зъбът на Буда

Шри Ланка
Посещението на храма на свещената религия на зъбите е задължително, когато сте в Канди. Най-почитаното място в Шри Ланка, местно е известно като Шри Далада Малигава и е място за поклонение, създадено през 16 век след Христа. Разположена в непосредствена близост до комплекса на кралския дворец на бившето Кралство Канди, светилището е с изглед към обширната шир на езерото Канди.

Съхранявайки реликвата на Буда в това убежище, беше обявено, че който се настанява и защитава, автоматично получава право да управлява страната. Артефактът служи като важен символ на сингалската идентичност и гордост. Всеки ден хиляди облечени в бяло поклонници си проправят път към това осветено пространство, носейки цветя на лотос и frangipani за своите приноси и молитви, известни като pujas. Докато зъбът остава скрит в златна ковчеже, посетителите и посветените винаги посещават Храма по време на пуджа, само за да разгледат добре защитената вътрешна светиня, където се съхранява.

Ежегодно, по време на шествието в Есала Перахера, ковчегът на реликвите се парадира по улиците на мъжки слон. Десетдневният фестивал е един от най-големите будистки фестивали в света и най-значимият в Шри Ланка.

Храмът е най-добре посещаван сутрин или вечер, когато се дават церемониалните приноси и молитви. Важно е да сте облечени по подходящ начин, дрехите трябва да покриват краката и раменете ви, а преди да влезете в светия храм, обувките ви трябва да бъдат свалениОферти за Храмът на Зъбът на Буда виж ТУК