Водопада Равена

Шри Ланка
Удивителният водопад Равана в Ела, Шри Ланка е един от най-популярните водопади в региона и не трябва да се пропуска по време на вашето посещение.

Този водопад е с височина приблизително 25 м и каскади от овална форма на вдлъбната скала. По време на местния влажен сезон водопадът се превръща в онова, за което се говори, че прилича на цвете арека с изсъхнали венчелистчета. Това обаче не е така в сухия сезон, където потокът от вода намалява драстично. Паданията са част от светилището на дивата природа Ravana Ella и се намира на 6 км (3,7 мили) от местната жп гара в Ела.
Водопадите са кръстени на легендарния цар Равана, който е свързан с известния индийски епос - Рамаяна. Според легендата се казва, че Равана (който по това време е бил крал на Шри Ланка) е отвлякъл принцеса Сита и я е скрил в пещерите зад този водопад, сега просто известен като пещерата Равана Ела. Казва се, че причината за отвличането е отмъщение за отрязването на носа на сестра му от Рама (съпруг на Сита) и брат му Лакмана. По онова време пещерата е била заобиколена от гъсти гори насред пустинята. Смята се също, че кралицата на Рама се е къпала в басейн, който е натрупвал водата, падаща от този водопад. Те вярваха, че тук е играла Раванахата.


Оферти за Водопада Равена виж ТУК