Канди

Шри Ланка
Много пътешественици посещават Шри Ланка за плажовете с бял пясък и епичния сърф; но точно в планинското изумрудено сърце на острова се намира духовна, очарователна зона, пълна с чаени плантации, мъгливи хълмове и тези известни сини вагони.

Вратата за всички тези действия в страната на хълма (и най-голямото пътуване с влак в света!) Е Канди; Сити на крале, вторият град на Шри Ланка и безспорната историческа и културна столица на острова.

Защитено от географското си положение и не толкова достъпен терен, мощното древно царство Канди успя да задържи напредването на португалските и холандските колонизатори през 1500-те и 1600-те години, превръщайки се в последния стоящ бастион на независимия Цейлон. По този начин градът успя да запази уникалните обичаи, култура и изкуства, които бяха силно покорени другаде в страната - до 1815 г., когато най-накрая се поддаде на британското управление.

Днес това културно съхранение живее в много важни културни и исторически забележителности на града, образувайки основата за всички най-добри неща, които трябва да направите в Канди. Най-известният от тях е реликвата „Храмът на зъба“; Будизмът е най-важната религиозна светиня и се казва, че е мястото на част от зъба на Буда.

Но Канди също е много повече от атракцията си номер едно; това е град на възхитителен хаос, с оживените си улици, древни храмове, колониална архитектура, аристократични градини и славното езеро Канди, оформящо фона на идеални няколко дни сред буйните зелени хълмове на Шри Ланка.

Има толкова много неща, които можете да видите и направите в Канди, и горещо препоръчваме да прекарате няколко дни в града, за да го вземете.Оферти за Канди виж ТУК