/>

Пътеводител о-в Бали

Основна информация
бали
Официалният език на Бали е Bahasa Indonesia, но островът също има собствен език балийски (Basa Bali). Разстоянието от Амстердам е 12.140 км, а средното време за пътуване със самолет от Амстердам е 16 часа. Разликата във времето между Холандия е 6 часа от часовника до лятното часово време и 7 часа с часовника към зимата и слънцето в Бали, около 6:00 сутринта и залязва около 18:00.

Защото индуизмът се вижда навсякъде по пътя или в провинцията и във всяка къща има храм, в който много пъти на ден се поставя принос. Тези приношения са направени от естествени материали и са пълни с храна, цветя и горящ тамян, приношенията се използват за умилостивяване на боговете и за задържане на злите духове. Основният и най-важен храм на Бали е храма на майката на Бали, Pura Besakih, разположен на склоновете на свещения вулкан Gunung Agung, който със своите 3031 м е и най-високата планина на Бали и е домакин на ежедневни церемонии.

Плажът с острие на дланите на Бали е предимно обсидианово черно или блестящо бяло и има много красиви коралови рифове с цветни риби в бистрата синя вода по целия остров. Тези места са идеални за гмуркане с шнорхел или гмуркане, тези места над красиви пещери или корабокрушения. Южното море е много подходящо за сърф и предлага вълни от световна класа. Склоновете на вулканичния планински пейзаж са много известни и предлагат характерните терасовидни зелени оризови полета (сава), които са част от списъка на световното наследство и превръщат Бали в празник за очите на всеки турист.

Пари
Валутата на Бали е индонезийският рупия (абревиатура Rp). Бали е остров, където повечето се плащат в брой. Туристическите места имат много добри обменни бюра; по-добре е да избягвате тези в малките алеи на затвора. Добрите обменни бюра поддържат цените много добри и най-вече споменават курса ясно на цифрови табели. Навсякъде на острова, на бензиностанции, банки, мини пазари, търговски центрове или просто край пътя, са банкомати, където можете да се изтеглите безопасно. Винаги съхранявайте безопасно вашите банкови карти в сейфа на вашата вила или апартамент.

Метеорологично време
Бали се намира южно от екватора и има сух и мокър сезон (мусон). Мусоните са от ноември до май, а сухият сезон е от май до ноември. През деня температурите са постоянни около 30 градуса по Целзий, независимо от сезона. Има изключения в планините, където може да бъде значително по-хладно и вечер 21 градуса по Целзий.

В сухия сезон по време на сухия (Кайт) сезон често е облачно и се усеща лек морски бриз от югоизток и влажността е по-ниска, отколкото в влажния сезон. Дните имат средно 9 часа слънчева светлина и по-голямата част от дъжда, който пада, е кратък и през нощта. Средната температура на водата е прекрасни 29 градуса.

Сезонът на мусоните, различен от райони като Виетнам, Сингапур, Филипини, Бали, не се притеснява от циклони или урагани, а шансът за тропическа буря е малък. През месеците декември и януари може да се появят продължителни тежки тропически дъждове през деня или вечер. Около месеците декември и януари по време на мусона съществува риск от силни кратки дъждове, но дъждът е най-опит като много освежаващ и добре дошъл

Климатът е идеален, за да се насладите на прекрасна почивка. Средната температура на сушата през деня е 30 градуса с температура на морската вода 29 градуса, а прохладният морски бриз заедно с много слънце образува идеалното време за почивка!

Много красиви плажове, страхотни места за гмуркане, ресторанти, природа, дейности и широк нощен живот или просто почивка на допълнителни компоненти са защо Бали е идеалната дестинация за почивка за млади и стари през цялата година.

Забележителности
Нуса Дуа
Nusa Dua е курортна зона, построена през 70-те години на миналия век в южната част на Бали, Индонезия,. Известен като анклав от големи петзвездни курорти, той обхваща 350 хектара земя и загражда повече от 20 курорта. Намира се на 22 километра от Денпасар, столицата на провинцията Бали, и се администрира под Южния окръг Кута. Нуса Дуа означава два острова (nusa 'остров', dua 'два'), тъй като в залива на района на Bali Tourism Corporation Corporation има два острова. От южната страна се намира остров Полуостров, а от северната страна се намира остров Нуса Дхарма, който е по-малък, но по-сенчест и който съдържа пурата / храмът Нуса Дхарма.