Пътеводител Африка

Африка е собствен свят. Много пътешественици може да мислят за някои топ дестинации като Мароко или Южна Африка, само когато мислят за континента, но има толкова много различни култури, развити от историята на всяка страна, и естествени красоти, че не можете да повярвате, докато не я видите.

Африка е масивен континент с разнообразен климат, пейзаж и дива природа. Изборът на най-доброто време за посещение зависи от вашите интереси и това, което се надявате да видите по време на ваканцията си.

Ако планирате пътуване със сафари до Африка, посетете през сухия сезон. От май до август дъждовете са рядкост, задвижвайки дивата природа до близките водоеми и улеснявайки забелязването на неуловими същества като лъвове и леопарди.

Но ако сте любител на птиците, ще искате да посетите между ноември и април. Времето е горещо и влажно и ще имате несравними възможности за гледане на птици.

Ботсвана, Кения, Мозамбик, Намибия, Южна Африка, Танзания, Замбия и Зимбабве предлагат невероятни сафари изживявания!

Какво да очаквате
  • Северна Африка: Алжир, Египет, Либия, Мароко, Тунис и Западна Сахара съставляват региона на Северна Африка. Основният език, който се говори е арабски, а ислямът е доминиращата религия. Той е известен със своите природни чудеса като пустинята Сахара, река Нил, Червено море и Атлас.

  • Централна Африка: Регионът на Централна Африка се състои от Камерун, Република Централна Африка, ДРК, Екваториална Гвинея, Габон, Република Конго, Сао Томе и Принсипи и Южен Судан. Поради политическата нестабилност той е един от най-малко посещаваните региони в Африка, а някои страни имат почти никаква туристическа инфраструктура.

  • Източна Африка: Източна Африка е дом на някои от най-добрите сафари дестинации в Африка с невероятни гледки на дивата природа. Пътувайте до Кения или Танзания, за да гледате Голямата миграция, която се провежда между юли и септември всяка година или поход до върха на планината Килиманджаро. Мадагаскар, Сейшели, Реюнион и Мавриций са само на кратък полет от континенталната част и са чудесни възможности за пътуващите, които търсят луксозен меден месец или извън приключението на мрежата.

  • Южна Африка: Южна Африка е един от най-пътуващите региони в Африка за местни и международни посетители. Съставен е от Ангола, Ботсвана, Есватини, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия, Южна Африка, Замбия и Зимбабве. Някои от най-популярните дестинации включват Кейптаун, водопад Виктория, Сосусвлей, Национален парк Крюгер и Национален парк Чобе.

  • Западна Африка: Най-лесната страна за посещение в Западна Африка е Гана и често е наричана „Африка за начинаещи“. Той може да се похвали с разнообразни пейзажи, красиви плажове, отлични условия за сърфиране и е най-доброто място за запознаване с историята на атлантическата търговия с роби. Други популярни дестинации включват Сенегал, Гамбия, Бенин и Кабо Верде.

Вижте нашия списък с държавите в Арика и ръководство за това как да изберете африканско сафари, за да ви помогнем да започнете да планирате своето голямо приключение!