11 дни / 8 нощувки
Цена от2440
МАРШРУТ
София – Париж – Банкок - Сием Рийп - Виентян – Буанг Прабанг - Амстердам – София
ВИД ТРАНСПОРТ
Самолет
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
03.12.2022 г.,    10.12.2022 г.
ПРОГРАМА
НАСТАНЯВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ
1 ДЕН
Полет от София за Париж в 09.40 ч. Пристигане в Париж в 11.40 ч. Следващ полет за Банкок в 13.30 ч.

2 ДЕН
Кацане на летището в Банкок в 06.15 ч. Следващ полет до Сием Рийп в 08.00 ч. Кацане в Сием Рийп в 09.00 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Tara Angkor Hotel ****.
Добре дошли в страната на смелите Кхмери! Пътешествието ви в царството на срасналите с природата храмове започва с разглеждане на магическия Ангкор Ват. Построен от Крал Суряварман II през 12 век, храмът се счита за истинско постижение в архитектурата на Кхмерите.

3 ДЕН
След закуска се отправяте към поредното царствено преживяване за любителите на древните култури. Днес започвате с разглеждане на храмовете от групата Ролус, която включва паметници от времето на Харихаралая- първата голяма столица на Ангкорската епоха на Кхмерската Империя. Известна е с това име, заради близостта и до съвременния град Ролус. Старата столица била наречена на името на Хари-Хара- образ, обединяващ индуските богове Шива и Вишну. Макар че още преди издигането на Ангкор на това място вече имало по-старо селище, Харихаралая е издигнат като столица от Джаяварман II и просъществувала като столица на Кхмерите цели 70 години. Първите големи Кхмерски храмове (Баконг, При Ко, Лолей) и първите резервоари са изградени в Харихаралая. Последният Крал на Харихаралая, Ясоварман II строи първият голям храм в Ангкор- Пном Баконг и премества столицата в района на Баконг през 905 година. Столицата остава в Ангкор с малко изключение от около 20 години през 10 век, чак до 1422 година.
Изключително интересен е храма Баконг, издигащ се на 15 метра височина и с размери 650 м. на 850 м. при външната стена. Строителството му започва при третия кхмерски крал от ерата на Ангкор като негов държавен храм, Баконг олицетворява първият опит за издигане на храм с формата на планина и поставя началото на архитектурно течение продължило цели 400 години. Храмът е разширен от по-късни Кхмерски крале, като най-горната част и кула най-вероятно са добавени едва през 12 век. Баконг е заобиколен от ровове и живописна растителност.
Следобед разглеждате храмовете от Малката Група. Най-известният сред тях е Та Пром. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. и е напълно погълнат от джунглата- дървета и лиани са оплели във времето основите и останките от храма. Разглеждат се още Бантей Кдей- Будистки манастир от края на 12 век. Днешната обиколка завършва с разглеждане на Сра Сранг или известен още като „Басейна за очистване”.

4 ДЕН
Закуска в хотела и начало на още един ден в изпълнения с легенди свят на кмерите. Днес започвате с разглеждане на храмовете Бантлей Сри и Бантлей Самре. Един от най-малките храмове в района Бантлей Сри е и един от най-красивите и елегантни комплекси в архитектурата на Кхмерите. На връщане обратно към Сием Рийп разглеждате Бантлей Самре, който се намира в източния край на Ангкор. Ще видите и как местните произвеждат оризова хартия и палмово вино.
Свободно време за обяд в града и продължаване към храма Байон, Терасата на слоновете и Терасата на Крал Лепер.
Нощувка.

5 ДЕН
Закуска и трансфер до езерото Тонле Сап, където ще научите повече за живота на хората в района. Тонле Сап е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия, като големината му се увеличава четири пъти по време на дъждовния сезон. Разходка с лодка по езерото около прочутите му плаващите селища. Имате възможност да видите и работилница, в която се правят дървени и каменни гравюри или да спрете при местния пазар на път към летището.
Полет от Сием Рийп в 10.05 ч. за Виентян. Пристигане в 13.30 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел Avalon ***.
Следобед ви предлагаме посещение на Патуксей, от чийто връх се открива шеметна гледка към града. Продължава се към Тат Луанг- най-свещеното място в Лаос. Изграден от Крал Сететират през 16 век, храмът е ослепително бляскав, когато слънцето огрява златния му остър купол. Нощувка във Виентян.

6 ДЕН
Закуска в хотела. Днес ви откриваме скритото очарование на столицата, чието име означава „града на сандаловото дърво”. Виентян е една от най-тихите столици в света, която по нищо не прилича на многомилионните азиатски столици в Тайланд, Китай, Индия. Започвате с разглеждане на Ват Сисакет- единствения храм останал непокътнат по време на инвазията на Сиам през 1828 год. Продължава се към Ват Пра Кео, който е своеобразен религиозен музей и представя колекция от Лаоски и Кхмерски произведения на изкуството. Недалеч се намира и Президентския дворец. Разглеждане на Ват Симуанг- най-популярния и почитан храм в града, който се счита за пазител на Виентян.
Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг в 13.00 ч. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Villa Saykham ***.
Следобед ви отвеждаме на кратка разходка в религиозната столица на Лаос. Изкачвате 328-те стъпала, отвеждащи към върха на хълма Фуси, откриващ най-прекрасните гледки към реките Меконг и Нам Кан, съседните планински върхове и към целия град. Слизате по стъпалата от другата страна на хълма и се впускате в пъстрия местен пазар. Всяка вече по главната улица на града хора от съседните села се събират и показват ръчно изработените си сувенири, тъкани, дрехи. Нощувка в Луанг Прабанг.

7 ДЕН
Денят започва с посещение на Кралския дворец, превърнат днес в Национален музей, представящ историята на Лаос. Продължава се към Ват Май-храм, прочут със златните си барелефи. Следват още Ват Сенсукарам, впечатляващ с блестящата си златна фасада и Ват Ксиенг Тонг- най-фотографирания храм в страната, издигнат през 1560 год. от Крал Сетатират.
Свободно време за обяд. Обиколката продължава с разглеждане на Ват Висун- най-почитаният храм в града, изцяло възстановен през 1887 год. след разрушението по времето на нашествието от южен Китай. Посещавате и традиционен художествен и етнографски център, посветен на историята на лаоските малцинствени групи.
Привечер се отправяте към реката, пресичате река Меконг и изкачвате Ват Чомпет, където ще посрещнете прекрасния залез над града. Нощувка в Луанг Прабанг.

8 ДЕН
За тези, които стават рано предлагаме нещо различно и много специално. С издигането на слънцето на хоризонта дълги редици от облечени в оранжеви роби монаси се събират и подреждат в мълчаливо очакване на дарове от жителите на града. Красива церемония, най-ярко която показва скромността на монасите и съпричастността на местните.
След закуска в хотела потегляте към водопада Куанг Си, на 32 км. от града. Пенливият водопад се спуска стръмно надолу образувайки серия от причудливи варовикови форми и тюркоазени сини мини езерца, перфектни естествени басейни, които с радост ще ви разхладят. Време за почивка. Следобед ви предлагаме интересна демонстрация по приготвяне на интересни и популярни местни блюда в един от най-известните ресторанти на Луанг Прабанг. Главният готвач с радост ще ви разкрие някои от тайните си и ще поощри интереса ви към кулинарията. Нощувка в Луанг Прабанг.

9 ДЕН
Закуска и отпътуване от пристанището на Ват Ксиенг на красив круиз по река Меконг от Луанг Прабанг към Kamu Lodge. По път се спира при пещерите Пак У, съхраняващи хиляди позлатени статуи на Буда, големи от няколко сантиметра до човешки ръст. Продължава се нагоре по реката, пристигане за обяд в лоджата. Kamu Lodge предлага 20 самостоятелни палатки, всяка покрита със сламен покрив и декорирана с бамбукови и дървени мебели, което прави лоджата напълно хармонична с природата около нея. Всяка палатка има санитарен възел, затоплена от слънцето вода. Следобед може да изберете по собствено желание някое от предлаганите в лоджата занимания като засаждане на ориз, пресяване на пясък и търсене на злато по река Меконг, разходка в гората и запознаване с местните билки, трекинг до водопад, посещение на съседното селце. Нощувка.

10 ДЕН
До обяд- свободно време. Връщане обратно в Луанг Прабанг с лодка по река Меконг. Полет в 12.20 ч. за Банкок. Пристигане в 14.20 ч. Следващ полет за Амстердам.

11 ДЕН
Пристигане в Амстердам и връзка за София.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София-Париж-Банкок-Сием Рийп-Виентян-Луанг Прабанг-Амстердам-София;
 • 4 нощувки със закуски в Луанг Прабанг;
 • 3 нощувки в Сием Рийп;
 • 1 нощувка във Виентам;
 • Трансфер летище-хотел-летище Сием Рийп;
 • Трансфер летище-хотел-летище Виентам;
 • Трансфер летище-хотел-летище Луанг Прабанг;
 • Застраховка "Помощ при пътуване"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза за Тайланд - 75 евро
 • Виза за Камбоджа - 20 щ.долара
 • Виза за Лаос - 25 щ.долара

Програма

1 ДЕН
Полет от София за Париж в 09.40 ч. Пристигане в Париж в 11.40 ч. Следващ полет за Банкок в 13.30 ч.

2 ДЕН
Кацане на летището в Банкок в 06.15 ч. Следващ полет до Сием Рийп в 08.00 ч. Кацане в Сием Рийп в 09.00 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Tara Angkor Hotel ****.
Добре дошли в страната на смелите Кхмери! Пътешествието ви в царството на срасналите с природата храмове започва с разглеждане на магическия Ангкор Ват. Построен от Крал Суряварман II през 12 век, храмът се счита за истинско постижение в архитектурата на Кхмерите.

3 ДЕН
След закуска се отправяте към поредното царствено преживяване за любителите на древните култури. Днес започвате с разглеждане на храмовете от групата Ролус, която включва паметници от времето на Харихаралая- първата голяма столица на Ангкорската епоха на Кхмерската Империя. Известна е с това име, заради близостта и до съвременния град Ролус. Старата столица била наречена на името на Хари-Хара- образ, обединяващ индуските богове Шива и Вишну. Макар че още преди издигането на Ангкор на това място вече имало по-старо селище, Харихаралая е издигнат като столица от Джаяварман II и просъществувала като столица на Кхмерите цели 70 години. Първите големи Кхмерски храмове (Баконг, При Ко, Лолей) и първите резервоари са изградени в Харихаралая. Последният Крал на Харихаралая, Ясоварман II строи първият голям храм в Ангкор- Пном Баконг и премества столицата в района на Баконг през 905 година. Столицата остава в Ангкор с малко изключение от около 20 години през 10 век, чак до 1422 година.
Изключително интересен е храма Баконг, издигащ се на 15 метра височина и с размери 650 м. на 850 м. при външната стена. Строителството му започва при третия кхмерски крал от ерата на Ангкор като негов държавен храм, Баконг олицетворява първият опит за издигане на храм с формата на планина и поставя началото на архитектурно течение продължило цели 400 години. Храмът е разширен от по-късни Кхмерски крале, като най-горната част и кула най-вероятно са добавени едва през 12 век. Баконг е заобиколен от ровове и живописна растителност.
Следобед разглеждате храмовете от Малката Група. Най-известният сред тях е Та Пром. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. и е напълно погълнат от джунглата- дървета и лиани са оплели във времето основите и останките от храма. Разглеждат се още Бантей Кдей- Будистки манастир от края на 12 век. Днешната обиколка завършва с разглеждане на Сра Сранг или известен още като „Басейна за очистване”.

4 ДЕН
Закуска в хотела и начало на още един ден в изпълнения с легенди свят на кмерите. Днес започвате с разглеждане на храмовете Бантлей Сри и Бантлей Самре. Един от най-малките храмове в района Бантлей Сри е и един от най-красивите и елегантни комплекси в архитектурата на Кхмерите. На връщане обратно към Сием Рийп разглеждате Бантлей Самре, който се намира в източния край на Ангкор. Ще видите и как местните произвеждат оризова хартия и палмово вино.
Свободно време за обяд в града и продължаване към храма Байон, Терасата на слоновете и Терасата на Крал Лепер.
Нощувка.

5 ДЕН
Закуска и трансфер до езерото Тонле Сап, където ще научите повече за живота на хората в района. Тонле Сап е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия, като големината му се увеличава четири пъти по време на дъждовния сезон. Разходка с лодка по езерото около прочутите му плаващите селища. Имате възможност да видите и работилница, в която се правят дървени и каменни гравюри или да спрете при местния пазар на път към летището.
Полет от Сием Рийп в 10.05 ч. за Виентян. Пристигане в 13.30 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел Avalon ***.
Следобед ви предлагаме посещение на Патуксей, от чийто връх се открива шеметна гледка към града. Продължава се към Тат Луанг- най-свещеното място в Лаос. Изграден от Крал Сететират през 16 век, храмът е ослепително бляскав, когато слънцето огрява златния му остър купол. Нощувка във Виентян.

6 ДЕН
Закуска в хотела. Днес ви откриваме скритото очарование на столицата, чието име означава „града на сандаловото дърво”. Виентян е една от най-тихите столици в света, която по нищо не прилича на многомилионните азиатски столици в Тайланд, Китай, Индия. Започвате с разглеждане на Ват Сисакет- единствения храм останал непокътнат по време на инвазията на Сиам през 1828 год. Продължава се към Ват Пра Кео, който е своеобразен религиозен музей и представя колекция от Лаоски и Кхмерски произведения на изкуството. Недалеч се намира и Президентския дворец. Разглеждане на Ват Симуанг- най-популярния и почитан храм в града, който се счита за пазител на Виентян.
Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг в 13.00 ч. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Villa Saykham ***.
Следобед ви отвеждаме на кратка разходка в религиозната столица на Лаос. Изкачвате 328-те стъпала, отвеждащи към върха на хълма Фуси, откриващ най-прекрасните гледки към реките Меконг и Нам Кан, съседните планински върхове и към целия град. Слизате по стъпалата от другата страна на хълма и се впускате в пъстрия местен пазар. Всяка вече по главната улица на града хора от съседните села се събират и показват ръчно изработените си сувенири, тъкани, дрехи. Нощувка в Луанг Прабанг.

7 ДЕН
Денят започва с посещение на Кралския дворец, превърнат днес в Национален музей, представящ историята на Лаос. Продължава се към Ват Май-храм, прочут със златните си барелефи. Следват още Ват Сенсукарам, впечатляващ с блестящата си златна фасада и Ват Ксиенг Тонг- най-фотографирания храм в страната, издигнат през 1560 год. от Крал Сетатират.
Свободно време за обяд. Обиколката продължава с разглеждане на Ват Висун- най-почитаният храм в града, изцяло възстановен през 1887 год. след разрушението по времето на нашествието от южен Китай. Посещавате и традиционен художествен и етнографски център, посветен на историята на лаоските малцинствени групи.
Привечер се отправяте към реката, пресичате река Меконг и изкачвате Ват Чомпет, където ще посрещнете прекрасния залез над града. Нощувка в Луанг Прабанг.

8 ДЕН
За тези, които стават рано предлагаме нещо различно и много специално. С издигането на слънцето на хоризонта дълги редици от облечени в оранжеви роби монаси се събират и подреждат в мълчаливо очакване на дарове от жителите на града. Красива церемония, най-ярко която показва скромността на монасите и съпричастността на местните.
След закуска в хотела потегляте към водопада Куанг Си, на 32 км. от града. Пенливият водопад се спуска стръмно надолу образувайки серия от причудливи варовикови форми и тюркоазени сини мини езерца, перфектни естествени басейни, които с радост ще ви разхладят. Време за почивка. Следобед ви предлагаме интересна демонстрация по приготвяне на интересни и популярни местни блюда в един от най-известните ресторанти на Луанг Прабанг. Главният готвач с радост ще ви разкрие някои от тайните си и ще поощри интереса ви към кулинарията. Нощувка в Луанг Прабанг.

9 ДЕН
Закуска и отпътуване от пристанището на Ват Ксиенг на красив круиз по река Меконг от Луанг Прабанг към Kamu Lodge. По път се спира при пещерите Пак У, съхраняващи хиляди позлатени статуи на Буда, големи от няколко сантиметра до човешки ръст. Продължава се нагоре по реката, пристигане за обяд в лоджата. Kamu Lodge предлага 20 самостоятелни палатки, всяка покрита със сламен покрив и декорирана с бамбукови и дървени мебели, което прави лоджата напълно хармонична с природата около нея. Всяка палатка има санитарен възел, затоплена от слънцето вода. Следобед може да изберете по собствено желание някое от предлаганите в лоджата занимания като засаждане на ориз, пресяване на пясък и търсене на злато по река Меконг, разходка в гората и запознаване с местните билки, трекинг до водопад, посещение на съседното селце. Нощувка.

10 ДЕН
До обяд- свободно време. Връщане обратно в Луанг Прабанг с лодка по река Меконг. Полет в 12.20 ч. за Банкок. Пристигане в 14.20 ч. Следващ полет за Амстердам.

11 ДЕН
Пристигане в Амстердам и връзка за София.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София-Париж-Банкок-Сием Рийп-Виентян-Луанг Прабанг-Амстердам-София;
 • 4 нощувки със закуски в Луанг Прабанг;
 • 3 нощувки в Сием Рийп;
 • 1 нощувка във Виентам;
 • Трансфер летище-хотел-летище Сием Рийп;
 • Трансфер летище-хотел-летище Виентам;
 • Трансфер летище-хотел-летище Луанг Прабанг;
 • Застраховка "Помощ при пътуване"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза за Тайланд - 75 евро
 • Виза за Камбоджа - 20 щ.долара
 • Виза за Лаос - 25 щ.долара

Настаняване

NO NAME 4*
Цена от
2440 €

Условия за записване

-Условия за записване: *Капаро в размер на цената на самолетните билети - минимум 50% от пълната стойност на пътуването (включително летищни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe. Самолетните билети подлежат на анулация съгласно правилата на авиокомпанията. *Пълно плащане е дължимо не-по късно от 40 работни дни преди датата на заминаване. *Разписанието може да претърпи промени за конкретни дати - срок за препотвърждение 24 ч. преди полета. *Минимален брой туристи - няма *Цената за деца е валидна, когато са настанени в едно помещение с двама възрастни * Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС. *При пътуване от България в Тайланд не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. *Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Тайланд - екипът ни може да съдейства за издаването на виза. *Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване. За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. -Забележки: *Пакетните цени са формирани на база самолетни билети в най-ниската тарифи до съответната дестинация. В момента на запитване се актуализират, спрямо свободните места. *Туроператорът предлага допълнителна застраховка Отказ от пътуване. Информация относно условията на застраховката можете да получите в офисите ни. *Туроператорът има сключена Застраховка Отговорност ТО с Алианц. *Препоръчваме лицата с намалена подвижност да заявят индивидуално обслужване. *Данни за връзка с местен представител: В случай на затруднение на мястото на предоставяне на услугите, можете да се обърнете за съдействие към местния представител на туроператора или местна служба/звено за контакт, които се предоставят с пакет-документи за пътуването.