Пунта Кана

пунта кана

Ако понякога изпитвате нужда да избягате в тропически рай, Пунта Кана може да ви привлече и никога да не ви пусне. Този красив участък от бреговата ивица в Доминиканската република е благословен с фантастични плажове като Cortecito и Bavaro, прекрасни голф игрища и слънце, напоен с тропически климат.

Пътуване до Пунта Кана: известен със своите плажове с бял пясък, вода от азул и живописни палми. Популярен от известната си ивица Bavaro Beach, Доминиканската република Пунта Кана е дом на безброй курорти в Пунта Кана и опции за всички включени. Районът е един от най-популярните в Карибите за канадските търсачи на слънце, заради големия си брой курортни възможности. Над 500 000 хотелски стаи са на разположение в Пунта Кана.

Плажът Баваро има характерно топли и плитки води и 35-километров участък от развит, красив бял пясък. Тук ще намерите множество семейни курорти, възможности за голф и обиколки на Пунта Кана с почивка тук. Тази част на Доминиканската република, югоизточният край, е заета през цялата година.

В Пунта Кана няма недостиг на неща, които се правят, когато става въпрос за дейности по курорта и екскурзии в Пунта Кана. Много посетители в района не виждат необходимостта да напускат курорта си, тъй като много хотели и курортни комплекси предлагат много водни и сухопътни дейности и възможности за забавление. Пунта Кана е известна с широката си гама от природата и дейности на открито, от ATVing до конна езда и цип обиколки или балдахини.

Дейностите и екскурзиите в Пунта Кана включват множество възможности; от приятелски семейства до младоженци, голфъри и тези, които търсят по-спокойна седмица на плажа Баваро.

Пътуването в Пунта Кана е известно сред любителите на голфа, с 5 курса в района. Голф пакетите са обичайни екскурзии, закупени от пътници в района, които включват вземане от хотела. Някои голф игрища дават отстъпки на пътниците, отседнали в определени хотели, така че не забравяйте да попитате какво може да ви донесе курортът.

Друго популярно нещо за правене в Пунта Кана е риболовът в дълбочина на морето, като марлините са популярен улов в района.

Водните спортове са друг популярен вариант, когато става въпрос за екскурзии в Пунта Кана. Предлагат се обиколки за гмуркане с шнорхел, в допълнение към кайтсърфинг, парасейлинг, катамарански обиколки, сноуборд и гмуркане. Отвеждането му до водата ще ви даде различен изглед към Пунта Кана: вижте курортите от морето и изпитайте какво е под повърхността по протежение на плажа Баваро и зашеметяващите тюркоазени води. Обиколки като катамаранската обиколка до остров Саона Парадайз ще ви позволят да видите зашеметяваща, защитена природна среда и истинската красота на Доминиканската република извън курорта. Гмуркането тук е известно с останките, пещерите и пещерите, с видимост от 40 до 150 фута.

Разгледайте отвъд плажовете на Пунта Кана и наистина разберете района на културна екскурзия: гледайте демонстрация на пури, посетете захарна плантация или разгледайте древна пещера Таино и село на някои от първите заселници в района. Любителите на рома няма да искат да пропуснат обиколката на ром в дестилерията, която разхожда посетителите през процеса от събиране на захарна тръстика до бутилиране, завършена с вземане на проби. Посещението на Санто Доминго от Пунта Кана е несъмнено едно от най-добрите исторически екскурзии, които можете да направите, където ще видите колониална архитектура, известни паметници и ще разгледате колониалната зона, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, всичко това в първия испански „Нов свят” селище.

В по-голямата си част центровете за нощен живот в Пунта Кана около курортите и хотелите, които се редят на плажа, много с големи дискотеки, казина и нощни представления и забавления, вариращи от театър до групи и танци. Някои клубове и казина в курортните имоти на all inclusive обаче са отворени за „външни лица“ или гости, които не отсядат в имота. Таксите за покритие в дискотеките варират, вариращи от никой до 10 USD или 20 USD. Някои курорти предлагат и нощни екскурзии до местни дискотеки, където се настанява транспорт и група ще пътува заедно за повече забавление, когато слънцето залезе.

Други популярни нощни клубове в района са Una Mas, от другата страна на улицата от Bavaro Princess Hotel & Casino, Представете си нощен клуб (той е в пещера!), CocoBongo Club и Highwave Cafe.

Пунта Кана е главно курортната ивица, включваща курорта Баваро и Уверо Алто: не очаквайте тук да намерите център на града, който да се занимава с местни трапезарии и култура. В района на пазара има няколко ресторанта, повечето обслужващи пресни морски дарове.

Друга традиционна „доминиканска тарифа“ включва пържена подорожница, плодов хляб от растението юка и ориз и боб. Курортите обаче ще имат на разположение изобилие от пресни плодове в допълнение към широка гама кухни в специализирани курорти и бюфети.