Судан – дайвинг за избрани

Судан е най-голямата африканска страна с 28 милиона жители. Години наред страната е раздирана от войни и конфликти и стои настрана от туристическата карта.

Но има един важен факт, който трябва да отбележим – Судан се намира на Червено море, а както е известно Червено море предлага най-благоприятните условия за гмуркане.

Любителите на дайвинга твърдят, че Судан е уникална дестинация за целта, несравнима с никое друго място на света. Все още се смята за рядка дестинация и гостите има възможността за спокойна почивка и незабравимо гмуркане, като си спестят тълпите туристи.

Подводните рифове са недокоснати от човешка намеса и животът там все още е сравнително необезпокояван. Дайвинг любителите избират Судан заради възможността да видят някои от най-големите морски обитатели сред рибите и да поплуват сред най-големите хищници на морето – акулите. Чуковата акула и сивата рифова акула патрулират сред кораловите рифове, а сблъсък с тях носи изключително огромна доза адреналин.

Специалистите твърдят, че в Судан са най-интересните и добре запазени подводни рифове. А само около 1200 гмуркачи идват в страната, за да опитат от приключението дайвинг в най-дивите части на Червено море.

Ако сте сред почитателите на дайвинга, приемете предизвикателството да се превърнете в част от подводната флора и фауна на Судан, поне за няколко часа.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане в Судан

Гмуркане по света
Още по темата:

Акаба – гмуркане за ценители

Марса Алам – новото любимо място за дайвинг

Гмуркане на Малдивите или дайвинг в райски води

Хургада – свят сред пустиня и прекрасни дълбини

Шарм ел-Шейх – царство на водата сред пясъци