Перу – на инките и испанците

Под покрива на величествените Анди се простира Перу, страна чиито корени достигат далече, далече на хиляди години назад в миналото. Бреговете на Перу докосват сините води на Тихия океан, а през територията й проточва снага река Амазонка.

Плажове, джунгла, планински върхове, обвити в облаци... пейзажите, които природата рисува в Перу с невероятна щедрост разказват романтични истории, носят легенди, прошепвани от инките и пазят спомена за каменоделците, изградили внушителните древни постройки на Мачу Пикчу.

Чудесата на Перу продължават с най-големия каньон в света – Колка и най-голямото планинско плавателно езеро – Титикака.

Посещение на страната обещава страхотен заряд – живописните гледки на природата, невероятната архитектура на Мачу Пикчу, ароматът на горещ шоколад, който още древните инки са приготвяли и спомените за нашествениците. През 1532 г. Франсиско Писаро акостира на перуанския бряг. Местната култура се смесва с испанската и инвазията на завоевателите променя завинаги Перу.

В подножието на Андите се намира столицата на Перу – Лима, основана от Писаро. В столицата се разполага Музеят на златото – доказателства за богатството на местния народ – хиляди артефакти, изработени от скъпоценни метали събирани от испанците години наред.

Тук се намира и Музеят Ларко, където можете да проследите историята на Перу 3000 години назад, преди испанците и преди Писаро.
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Екскурзии Перу