Папуа-Нова Гвинея – пътят към океана

Папуа-Нова Гвинея е държава разположена в Океания. Тихия океан охлажда бреговете на островите. Многообразието от подводен живот може да се сравни дори с „най-населеното” Червено море.

Водите на океана около островната държава са изключително благоприятни за гмуркане, защото се характеризират с голяма дълбочина близо до брега. Само на няколко стъпки навътре и дълбочината достига до 300 метра, а там се намират красивите коралови рифове.

Живописните крехки коралови образувания и животът сред тях са несравними. Различни са дори от Големия бариерен риф в Австралия.

Освен това, стотици останки от кораби, повечето потопени по времето на Втората световна война, добавят допълнителна нотка на приключение към дайвинг преживяването. Баркаси, лодки, самолети стоят почти непокътнати дълбоко в океана, сякаш чакат времето, в което могат да изплуват.

Стотици гмуркачи от цял свят са привлечени от условията на Папуа-Нова Гвинея. Смята се, че са важна дестинация за дайвинг, именно за онези, които целят да опитат гмуркане в най-интересните места в целия свят.

Топлата вода и тропическия климат правят гмуркането особено приятно, а местната култура, кулинария и пейзажи примамват да останете, колкото можете по-дълго време.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Судан – дайвинг за избрани