Остров Маргарита – гордостта на Венецуела

Карибският остров Маргарита е сред поводите за гордост на Венецуела. Тропическият рай се намира близо до северните брегове на страната и е известен с прекрасните плажове, чудесния климат и добрите условия за почивка и забавление.

Фините бели пясъци на острова примават да се отпуснете на плажа в съзерцание на блестящата вода на Карибско море. А когато изчистите съзнанието си и сте готови за приключения, възможностите са много. Карибските брегове са много подходящи за упражняване на редица водни спортове, сред които уиндсърфинг, шнорхелинг и скуба дайвинг.

Плажовете на Маргарита са различни – такива с и без вълни, населени и усамотени, с по-топла и по-студена вода, с по-голяма дълбочина или плитки, ветровити или безветрени… Точно такива, каквито ги пожелаете, според вашия вкус и предпочитания.

Самият остров е интересен с архитектурата си – замъци, църкви, площади… Постройки, контрастиращи на безкрайното синьо небе и отразяващи светлините, играейки си с гребените на вълните.

Наричат остов Маргарита “Перлата на Карибието”, защото пътешествениците обичат да сравняват местата, които посещават и да ги именуват, като най-добрите сред тях носят имена на скъпоценности. Дори да ви звучи изтъркано, Маргарира спира дъха и е трудно да бъдат намерени прилагателни, които да обрисуват нейната прелест и особено нейната атмосфера.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивка на остров Маргарита, Венецуела
Вижте още:

Венецуела или магията на природата