Мавриций – специално за гмуркане и снимане

Остров Мавриций “изплува” на хоризонта сред блестящите води на Индийския океан като една от най-мечтаните дестинации за почивка и гмуране.

Остров Мавриций, заедно с островите Свети Брендън, Родригес и Агалега съставляват Република Мавриций, разположена на около 800 километра източно от Мадагаскар.

Водите на океана около Мавриций крият спиращи дъха гледки – изумителни и пищни коралови рифове, сред които струи живот. Чудото на природата разкрива тайните си малко по малко с всяка пъстра рибка от стотиците обитатели на рифовете.

Естествени и изкуствени коралови рифове, кораби, потопени през 18 и 19 век, стотици видове риби... един цял свят, който очаква да бъде преоткриван отново и отново с любопитството на всеки гмуркач. Островът предлага условия за гмуркане за начинаещи и напреднали.

За начинаещите са плитчините, а за напредналите – подводните скали и зъбери, пещери и каверни, потънали кораби и коралови рифове. Сред най-популярните подводни забележителности на Мавриций са Катедралата и Китовата скала.

Водите на Индийския океан около Мавриций не се замърсяват от топли течения. Водата е кристална и изключително подходяща за подводна фотография.


Hermes Holidays
Полезни връзки:

Мавриций - любопитни факти

Почивки на Малдивски острови
Още по темата:

Египет

Остров Бали – досег с красотата на природата на суша и под вода