Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Да се гмуркаш на остров Галапагос не е обикновено преживяване, то е истинско приключение, разходка по стъпките на младия Чарлз Дарвин и досег с най-невероятното изобилие на подводен живот. И да не забравим – с гигантските костенурки, които обитават Галапагос – допотопни животни с невероятни сила и размери.

Остров Галапагос е вторият по големина морски резерват в света. Там се събират студени подводни течния от Антарктика и топлите води от тропиците. Тази среща създава удивително богат живот, населен с обитатели, любители на студената и на топлата вода. Така на острова можете да видите розови фламинго и съвсем близо до тях – галапагоски пингвини.

А кораловите рифове, около острова създават местообитание на повече от 500 видове и риби и големи подводни обитатели като морски лъвове, скатове, змиорки, акули и галапагоски костенурки.

Всички тези фактори създават прекрасни условия за дайвинг и докосване до дивия живот на морето, плуване с огромни морски животни, като китова акула, наблюдение на приказния коралов свят, адреналинови преживявания и дълбоко възхищение от богатството, което майката природа е разпиляла на това място.

Галапагос е за любопитните и любознателните, за смелите и енергичните, за онези, които се вълнуват от света наоколо и са неустоимо привлечени от удоволствието от гмуркането.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Шарм eл-Шейх – луксозното лице на Египет

Хургада – свят сред пустиня и прекрасни дълбини

Гмуркане на Малдивите или дайвинг в райски води

Марса Алам – новото любимо място за дайвинг

Акаба – гмуркане за ценители

Судан – дайвинг за избрани