Филипините – любимата дайвинг дестинация

Филипините са същинският рай за гмуркачите. Страната се разполага на повече от 7000 острова – изобилие от кристални дълбини, предизвикателства, преживявания... Филипините са достатъчни да задоволят желанията и предпичитанията на всеки дайвинг почитател.

Най-големи сред островите са Минданао, Лусон, Палаван и Миндоро, а най-любими на грмуркачите са – Боракай и Бохол.

Филипините умеят да посрещат гости – туристическите острови разполагат с добри хотели и ресторанти, с барове и магазини, всичко необходимо за една активна, или пък пасивна, почивка.

Всеки дайвинг любител, посетил Филипините, непременно се е гмуркал в Пуерто Галера или около остров Верде, а всеки запален по подводната фотография познава водите и кораловите рифове на Негрос и Панглао. За почитателите на адреналина остава плуването сред акули и баракуди сред рифовете на остров Апо, който е най-предпочитан и за любителите на шнорхелинга. Около Корон е подходящо за онези, които обичат историята и се вълнуват от миналото – там могат да изследват 10 потънали японски кораба от времето на Втората световна война.

Най-доброто време за гмуркане на Филипините е от декември до април, юли – септември е сезона на мусоните, а най-горещи са април, май и юни с температура около 32 градуса.
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Вижте още:

Судан – дайвинг за избрани

Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Папуа-Нова Гвинея – пътят към океана

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото