Куба - пътешествие до острова на свободата

Куба - нарочно забравената действителност за едно отминало поколение...

Препоръчваме ви това, което сме пробвали

Пътешествието до Куба ви отвежда в едно съхранено минало, където живота е песен, а народния фолклор е палитра от щастливи ритми и обсебващо настроение за безкрайна фиеста.

Кубинците посрещат всички с широко отворени очи; те искат да "изпият" цялата информация, която носите за „външния свят”. Те живеят в страната на крещящите парадокси, където сапунът е лукс, но ромът и пурите - ежедневие; бедните се возят в антикварни кадилаци, а богатите в сравнително нови, но забравени руски автомобили; религията е превърната в парти аксесоар, a на централните булеварди открито можеш да пазаруваш... плът.

Никой не може да ви обещае, че в Куба ще се чувствате добре – това зависи от способността ви за светоусещане и настроението да приемете нещо, което го няма никъде, дори и в представите ви. Куба е един затворен приказен свят, а какъв е цвета на приказката – вижте, усетете и преценете сами.

Нещо малко, полезно и от сърце

» Най-подходящо е да сте там през зимата (декември-април).

» Обогатете речника си с няколко испански думи преди да потеглите, така ще провокирате добрите намерения на местните, ще стигнете по-далеч и ще получите по-добри услуги от средния турист.

» Свикнете, че валутата за вас е различна от тази за местното население и приемете, че трябва да плащате повече, колкото и да сте „врели и кипели” в пътешествията.

» Носете пари в брой и избягвайте щатските долари (без коментар).

» Кредитните карти са отчасти познати, но се таксуват с допълнителни проценти върху услугата или стоката, така, че също не са удачен вариант.

» Информирайте се за културни събития по време на Вашия престой в Хавана. Подарете си мига да гостувате на уникални спектакли и концерти. Тук изкуството е съхранило местния стил и отразява типичния бит.

» Интересна авантюра е да купите пури на улицата – тук всеки работи или има близки във фабрика за пури и предлагането е голямо. Все пак, възможно е, това което купувате извън фабриките да е с ниско качество.

» Препоръчваме ви да си носите вашите - презервативи, хапчета и медикаменти с различно прдназначение, конец за зъби, репеленти, слънцезащитни кремове и козметика.

И не на последно място - добър бакшиш - добри спомени.

Hermes Holidays
Снимки: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Далечни дестинации