Коста Рика – примамлива и прелестна

Коста Рика е разположена в Централна Америка. На изток бреговете й охлажда Карибско море, а на запад – Тихия океан.

Казват, че Коста Рика е идеално място за авантюристи и любители на новите приключения. И освен това е истински магнит за почитателите на дивата природа. Коста Рика разполага с разнообразни примамливи предложения за почивка, изпълнена с изненади, неописуеми гледки, адреналин и вдъхновяващи преживявания.

Като морска страна, един от основните й начини да привлича туристи са идеалните условия за гмуркане. Този спорт е достатъчно развит, за да можете да изберете компания и група, с която да се гмуркате. През цялата година водата е подходяща за дайвинг, а подводния живот разкрива своите тайни, пред дръзналите да „пристъпят” под водата.

Места като Плаяс дел Коко, Плая Хермоса и Плая Окотал са най-добрите места за дайвинг, които можете да изберете на територията на Коста Рика. Там имате шанс да плувате сред гигантски скатове, пасажи цветни рибки и дори акули.

Казват, че най-красивтото подводно място в дестинацията е Дрейк Бей, където всеки гмуркач става свидетел на приказни подводни гледки. Сред цветните корали можете да се натъкнете на различни видове риби, а наоколо плуват костенурки, акули, делфини. Място, където животът триумфира, а дивият подводен свят е изложен сякаш на длан.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Шарм ел-Шейх – царство на водата сред пясъци

Гмуркане на Малдивите или дайвинг в райски води

Марса Алам – новото любимо място за дайвинг

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Папуа-Нова Гвинея – пътят към океана