Остров Бали – изваян от природата

Бали е част от Индонезийския архипелаг и в сравнение със своите съседи е малък остров – 5 600 кв. км. Но именно тук сякаш природата е вложила всичките си умения на изкусен ваятел, създавайки неповторими и никъде невиждан пейзажи. Като тропически остров, Бали се радва на дъждовни сезони, през които небето щедро дарява земята му с живителна вода, под чието въздействие избуява гъста растителност.

Като скъпоценности на острова се разполагат брегове, измивани от солени вълни, езера, разположени сред планински върхове, пусти варовикови плата и непроходими гори. Огромни богатства, разположени на толкова малък къс земя.

От изток на запад Бали е разделян от вулканична верига. Някои от вулканите са все още активни, а голите им върхове са заобиколени от гори и цветя. Релефът на острова е набразден от вулканични езера, дълбоки дерета, бързо течащи реки, остри склонове, оризови тераси... Бурна симфония на природата и тържество на живота.

В южните и централни части на острова преобладава оризовите тераси, толкова характерни за Бали, превърнали се в един от неговите символите. А планинските части изобилстват от звуци и цветове – от стотиците видове орхидеи, през пъстрите пеперуди, до любопитните маймуни... Всичко на остров Бали е част от това представление, режисирано от самата природа.
Hermes Holidays
Полезни връзки:

Почивка и гмуркане на остров Бали

Гмуркане по света
Вижте още:

Бали - един различен свят, където времето е спряло

Бали – oстровът на хилядата храма

Остров Бали в любопитни факти

Остров Бали - тържество на природата