Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Коралово море и Големия бариерен риф привличат хиляди почитатели на водни спортове като дайвинг, шнорхелинг, сърфиг, кайтинг в Австралия. Без съмнение, континентът се смята за едно от най-благоприятните за целта места в света.

35 000 километра прелестна брегова ивица и чиста, топла вода – чудесни условия за почивка, спорт и приключение.

Според специалистите в гмуркането най-подходяща е водата в областта на Тасмания. А острови в близост до Куинсленд дават възможност за наблюдение на уникален подводен живот – създаден от срещата на тропически и умерен климат.

Дайвингът в Австралия е предизвикателство, за което хиляди гмуркачи по целия свят мечтаят. А онези, които вече са се гмуркали сред водите на Големия бариерен риф класират преживяването в челни позиции.

Сред красивите рифове, осеяни с морска трева се крият представители на няколко вида костенурки. А наоколо плуват делфини, китове, дюгони и огромен брой акули. Освен големите подводни представители рифовете се гордеят със стотици видове водни кончета, мекотели, гигантски миди, охлюви и морски игли. Рибите, обитаващи Големия бариерен риф са повече от 1500 вида.

Като добавим и уникалната култура на Австралия и чудесните условия за плаж и почивка, дестинацията се превръща в една от най-примамливите възможности за прекарване на ваканцията.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Още по темата:

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото

Судан – дайвинг за избрани

Акаба – гмуркане за ценители

Марса Алам – новото любимо място за дайвинг