5 невероятни места за гмуркане в Малайзия

Гмуркане в Малайзия е невероятно приключение като цяло, тъй като страната се нарежда сред най-добрите дестинации в света.

1. Сипадан

Сипадан е известен още от твърденията на Кусто, че това е едно от най-чудните места в целия свят. Остров Сипадан е малък, само 25 минути са достатъчни, за да го прекосите, но какъв подводен живот?! До Сипадан се стига с лодка за 30 минути от Саба. А приключението си струва – хиляди животински видов обитават водите около острова, готови да бъдат открити... от вас.

2. Лястовичи рифове (Layang-Layang)

Коралови рифове сред кристална вода с чудесна видимост, превръща Layang-Layang в примамлива дайвинг дестинация. Това е царство на големите риби – чукови акули и баракуди властват в тези води.

3. Пулау Тиоман

Тиоман е най-големия остров в източната част на полуостров Малайзия и един от най-красивите в света. Водите около острова са обитавани от стотици видове риби, а коралите образуват прелестни градини.

4. Пулау Реданг

Водата около Пулау Реданг искри в аквамарин, а дълбините крият 55 вида корали и стотици видове морски животни.

5. Мири

Мири е дестинация за дайвинг ентусиасти. Тя е сравнително наскоро открита за гмуране и още не е изследвана напълно, но крие едни от най-богатите рифове в Малайзия – меки корали, анемони, риби и два кораба, потънали на 18 метра дълбочина очакват да бъдат изследвани.
Hermes Holidays
Снимка: Hermes Holidays
Полезни връзки:

Гмуркане по света
Вижте още:

Судан – дайвинг за избрани

Австралия – приключение сред Големия бариерен риф

Папуа-Нова Гвинея – пътят към океана

Галапагос – разходка и гмуркане сред дивото