15 причини да посетите Малта

В  Малта има 300 слънчеви дни в годината, което разкрива красотата на острова, паметници на архитектурата, пристанищата и очарователните заливи в лъчите на слънцето, ежегодно превличат хиляди туристи. Мечтаете за почивка във вечния рай?
Малта е само 316 кв. км и е една от най-малките, но в същото време една от най-гъсто населените страни в света. Това е малък архипелаг в Средиземно море, състоящ се от седем острова.

Малтийската столица Валета, с площ от само 0,55 кв. км, е най-малката столица на Европейския съюз. Въпреки размерите си, Малта може да се похвали с изобилие от природни и исторически забележителности, което я прави една от най-добрите туристически дестинации по света.
 

Предлагаме на вашето внимание 15 причини да посетите Малта


Причина # 1 - факти, на които е трудно да се повярва

Малта е мъничък жълт остров с размери 27 на 15 км, на който има три дузини градове без граници и около 400 хиляди щастливи жители. И малтийската шега, че на острова е в сила законът от седем минути - толкова време е необходимо, за да стигнете от точка А до точка Б.

 

15 причини да посетите Малта


Причина # 2 - Малта 5D

Има филми, които можете да гледате няколко пъти и след това да отидете отново. 5D филмът на Малта е точно това. Какво има там. Виждането, чуването и усещането на историята на Малта в 5D формат е задължително! в Малта. Излъчва се всеки ден в театър от ново поколение във Валета (No.7 Old Bakery Street).

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 3 - да научите тайната на жизнерадостта на малтийците

Жителите на Малта са тъмнооки, мургави и чернокоси, обичат ярки дрехи и бижута, не бързат и лесно влизат в разговор и всички без изключение се радват на живота и се усмихват. Защо? Явно имат някаква тайна.

 

  15 причини да посетите Малта

 

Причина # 4 - Малта има Празници всеки ден

Малтийците са невероятни хора. Само си представете, по-голямата част от живота им са празници. По празници те се отпускат и забавляват в град, който прилича на голямо парти или новогодишен карнавал, а в непразнични дни се приготвят за празниците. Или може би празниците са тайната на малтийското щастие?

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 5 – за да видите един от най-големите куполи в света

Въпреки размерите си, Малта е известна със своите големи храмове. Най-голямата е катедралата Успение Богородично в Мост. Куполът на катедралата се смята за един от най-големите в света и е впечатляващ дори на снимка . А зад олтара има копие на бомбата, която е ударила храма по време на Втората световна война, но не е експлодирала.

 

15 причини да посетите Малта

 

Причина # 6 - да видите уникална колекция от дръжки на вратите

Малтийците имат специална страст към дръжките на вратите - дръжките на острова са невероятно красиви и всички различни. Особено в град Мдина. Ако се разхождате из тесните му улички, можете да видите с очите си уникална колекция от дръжки на вратите и да се опитате да намерите същите.

 

15 причини да посетите Малта

 

Причина # 7 - да разгадаем тайните на мегалитите и да спечелите космическа сила

Или поне да посетите някой от мегалитните комплекси, построени много преди египетските пирамиди. Най-старият комплекс, Ggantija, се намира на остров Гозо . И една от загадките на тези сгради - те са огромни и построени без помощта на железни инструменти. Местните вярват, че мегалитите са построени от гиганти и тук можете да получите космическа мощ.

 

15 причини да посетите Малта

 

Причина # 8 - да изследвате подземния свят на Малта

Хипогеумът на Хал Сафлиени е друга тайна на Малта. Хипогеумът е кръстен на улицата, на която е открит за първи път. „Подземното жилище“ на три нива с проходи, зали и капани все още остава загадка и любимо място на археолозите. Тук са открити много артефакти, включително „спящата жена“.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 9 - да играете Game of Thrones

Знаете ли, че някои от епизодите на „ Игра на тронове “ са заснети в Малта? The Royal Landing Gate е заснет на вратата на Мдина. Сцените в Червения замък са във Форт Рикасоли и в двореца Сан Антон, а Катакомбите на Червения замък са във Форт Сант Анджело. Великата Септа Бейлор е пленена във Форт Маноел. В Лазурния прозорец на остров Гозо се състоя сватбата на Дейнерис и Дрого и в двореца Вердал те се срещнаха за първи път в Пентос.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 10 - да видите как се създават малтийски сувенири

В селските занаяти животът на Ta 'Dbiegi Crafts Village изобилства и местните занаятчии извършват своята магия. Тук можете да видите как се правят сувенири , художниците създават картини, плетат пуловери от памук и вълна, духат стъкло в "гореща" работилница. Основното е да следите времето, защото можете безкрайно да наблюдавате занаятчиите.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 11 - опитайте лампу и малтийски заек

Лампука и малтийски заек не са единствените деликатеси на острова, но са най -вкусните . Потърсете лампа на рибния пазар в залива Маршлокка. И опитайте заека във всеки ресторант, но е особено добър в град Мгар.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 12 - насладете се на Малтийско море

Морето в Малта е чисто до прозрачност, солено и възхитително. И тук са много, много местата, които трябва да посетите, за да се влюбите в малтийското море: залива Рамла - пясъчен плаж на остров Гозо, пещерата Калипсо, плаж в Кленди, Синята лагуна на остров Комино.

 

  15 причини да посетите Малта

 

Причина # 13 - подобрете своя английски

Ако мечтата ви е най-накрая да научите английски, трябва да отидете в Малта. Казват, че тук са най-добрите езикови училища и дори извън училищните стени атмосферата разполага да говорите спокойно, макар и с акцент.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 14 - Преживейте залеза на скалата Дингли

Отнема време, за да стигнете до скалата Дингли за прекрасна фотопауза, но си заслужава. Въпреки височината от 253 метра, романтиците и търсачите на приключения са привлечени от скалата - да бъдат сами или с любим човек, да видят морето и мислено да прелитат над него, да видят слънцето, което отива над хоризонта.

 

 15 причини да посетите Малта

 

Причина # 15 – да се насладите на нощния живот в Малта

С настъпването на тъмнината, столица на Малта - оживява. През деня - това са няколко забележителни квартала в близост до курорта Сейнт Джулианс, през нощта - оазис на клубната култура и не само. Барове, ресторанти, клубове, дискотеки - избор за всеки вкус. Особено популярни са дискотека Axis и Плюшен клуб. Axis е класиран сред първите десет клуба в света и е известен със своята звукова мощ. Най-добрите DJ в света обичат да бъдат в Axis. Плюшеният клуб е най-модерният клуб на острова. Специалността на клуба е дансингът на открито. В кръг има меки дивани, което означава, че можете да се отпуснете и да погледнете към звездното небе.


  15 причини да посетите МалтаИзборът на идеалното място за престой в Средиземно море понякога може да бъде труден. Малта предлага огромен брой дейности и места за посещение, а Хермес Холидейс ще Ви помогне за правилния избор.