Остров Корон

остров Корон

Открийте красивия остров Корон, Палаван. Разберете най-доброто време за пътуване, как да отидете, топ туристически места, къде да отседнете и как да планирате маршрут с този пътеводител.

В Палаван има повече от само световно известните острови и плажове на Ел Нидо и Подземната река в Пуерто Принцеса. Корон е тропически остров в провинция Палаван във Филипините.
Корон е известен най-вече с водолазно разрушаване на епохата от Втората световна война, островът предлага и варовикови карстови пейзажи, красиви плажове, кристално чисти сладководни езера и плитководни коралови рифове.

Корон е отделна група острови от основния остров Палаван. Всички острови тук са част от Каламинския архипелаг в Северен Палаван. Често сравняван с Ел Нидо, популярна дестинация Палаван, Корон притежава уникален чар.

Докато Ел Нидо е популярен сред двойки и младоженци и любители на плажа, Корон е малко по-улегнал и е подходящ за семейни почивки и приключения за гмуркане.

Самият град на Корон е по-малък и тих от този на Ел Нидо. Въпреки това, тук ще намерите много невероятни неща, които можете да направите в рамките на околните острови и води и на главния остров.

Можете да се качите на лодка и да се отправите към зашеметяващите острови за качествено гмуркане с шнорхел, гмуркане или развалини и плажен къмпинг. Можете също да изкачите планина за зашеметяващ залез или да се потопите в горещ извор.

Има няколко утвърдени пакетни обиколки, при които посетителите могат бързо да се присъединят към други пътници, за да видят някои от топ туристическите места на Корон. Тези обиколки включват най-вече пикап и слизане в центъра на Корон, обяд и трансфер с лодка за удобно и безпроблемно пътуване до остров.

✅Най-доброто време да отидете до Корон
В Корон има два основни сезона. Първо е сухият сезон, който се настъпва от ноември до май. На второ място е сезонът на дъждовете, който настъпва от юли до септември.

Хубаво на времето в Корон е, че той има стабилен тропически климат, което го прави отлично място за посещение през летния сезон.

Сух и летен сезон | Ноември до май
Ако ще посетите Корон с неговите прекрасни плажове, отидете през сухия сезон. Ще можете да се насладите на водни дейности, като гмуркане с шнорхел и гмуркане, без допълнителна караница да отмените дейността поради непредвидени метеорологични условия.

Посещението през летния сезон също е най-добро, ако планирате да направите някои забележителности в Корон Таун. Повечето туристически места са отворени за обществото и разполагат с големи групи за частни турове.

✅Климат и време
Coron's има тропическо време. Сравнително слънчево е, ако планирате да посетите през лятото, с по-малък шанс за неочаквани валежи и гръмотевични бури. Най-топлите месеци са от март до май, а месецът с най-мрачното време е през октомври.

Средната температура през най-топлите месеци пада около 29 ° C. Междувременно средната температура през месеците с хладно време пада около 22-23 ° C.

През летния сезон е най-добре да носите плажни тоалети като бански костюм, раскрут и чехли. Уверете се, че носете други плажни нужди като очила и капачка. Друго съществено нещо, което трябва да донесете по време на пътуването си до Корон, е чадър. Полезно е в случай, че вали дъжд или слънцето причинява твърде много топлина.

✅Какво да видите и да направите в Корон
остров Корон

След като намерите подходящото помещение за вашето посещение в Корон, е време да очертаете различните неща, които ще правите в района. Повечето от тези туристически места са острови и плажове, но разглеждане на забележителности в Coron Town също може да бъде забавно, тъй като в района има много вътрешни атракции. Ето някои от местата, които можете да посетите и да направите по време на престоя си:

✅Посетете езерото Каянган
Езерото Каянган е едно от най-чистите езера в страната и една от най-популярните дестинации в целия Корон. Интересното е, че най-емблематичното и снимано място в Корон е гледката към морето от издигната скала по пътя към езерото Каянган, а не самото езеро.

Езерото Каянган е част от предците на коренното население на Тагабануа. Посетителите могат да плуват в това зашеметяващо езеро и да видят някои сюрреалистични и вълнуващи скални образувания под вода.

Можете да се присъедините към обиколна обиколка на остров Корон, която привлича посетителите близо до известното езеро Каянган за спокойно плуване. Популярно известно като Синята лагуна, това зашеметяващо езеро е разположено сред величествените варовикови скали.

По пътя можете да направите снимка с емблематичния изглед на Корон като ваш фон по време на краткото си пътуване до езерото Каянган.

Тази обиколка е отлична за всички, които обичат водите, тъй като можете да се насладите на шнорхелинг в кораловите градини и да изследвате процъфтяващите корали и морските видове на Палаван.


✅Плувайте в езерото Баракуда
Можете също да се присъедините към островна обиколка, която ще ви отведе да видите скрити езера, лагуни и места за плуване в Корон, като например езерото Баракуда. Това е живописно езеро, заобиколено от варовикови скали, разположени в северния край на остров Корон.

В тази обиколка можете да се насладите на обяд за пикник на красивия плаж Банол, къс участък от бял пясъчен плаж с девствени води.

Не забравяйте да опаковате подводна камера, тъй като посетителите стигат до шнорхел на върха на Скелета, потънала риболовна лодка, и се наслаждавайте на плуването с цветния морски живот.

Тази обиколка също отвежда посетителите на емблематичната Twin Lagoon, две солени водни езера, разделени от тесен отвор, който кани пътешествениците да преминат през незабравимо тунелно изживяване.

✅Красивите плажове на Chill On Culion
Можете също да отидете на летен круиз до най-добрите туристически места на Culion, като остров Малкапуя и остров Дитайтайян. Това е мястото, където можете да се насладите на панорамната гледка на крайбрежните скали при разходката с лодка там. Ще искате да останете известно време на този остров, за да разхладите красотата на девствения плаж и неговия прахообразен фин, бял пясък.

Акцентите в Isla Culion, различни от скачащите острови, включват посещение на добре запазения и куриран музей и архиви на Culion, църквата за консепсион La La Inmaculada от 17 век и останките на Fort Culion. Crowning Glory Reef, морска защитена зона (MPA) близо до брега на Culion предлага фантастичен сайт за гмуркане с шнорхел.

✅Посетете сафари на Coron Calauit
остров Корон

За тези, които предпочитат сухопътни атракции пред подводния свят, едно от уникалните неща за правене в Корон е да посетят убежището на игрите в Калауит и дивата природа. Насладете се на дивата страна на острова с тази дневна обиколка до саваната на Корон, където африканските жирафи, газели, зебри, кафяви елени и други свободно се скитат.

Не забравяйте да напуснете града рано, за да се насладите на релаксираща сутрешна сафари обиколка на парка, преди да ви стане твърде горещо.

Прекарайте сутринта, като се запознаете с екзотичните, ендемични и застрашени животински видове от провинцията. Посетителите могат дори да помогнат на рейнджърите в сутрешното хранене на някои животни като жирафа в една от конюшните.

Като допълнително пътуване, тази обиколка може да доведе посетителите до Северен Кей или Памаликански остров за следобедно плуване, преди да се отправи обратно към град Корон.Оферти за Остров Корон виж ТУК