Остров Лангкави

Остров Борнео
Лангкави е живописен остров, разположен край бреговете на Пенанг в Малайзия и е чудесно място, където можете да дойдете, ако искате да опитате от живота на остров. Лангкави има обстановка, която го прави много по-различен от другите части на Малайзия, и много хора се стичат тук заради красивите плажове и природни гледки. Някои от акцентите на острова включват високите му върхове с широки гледки, както и емблематичната му въжена линия.

Въпреки че Langkawi е малък, тук има огромно количество за работа и ще намерите привлекателни музеи, търговски обекти и други места като аквариуми и занаятчийски села. Островът също има безмитен статус, така че ако искате да пазарувате и да закупите няколко сделки, тогава това е мястото да го направите.

Едно от прелестите на Лангкави е, че има много различни атракции, които ще се харесат на посетителите, но можете също така лесно да се измъкнете от основните туристически центрове и да прекарате време в пробване на местната храна и разходки в традиционните пазари.


Най-добрите неща за правене в Лангкави:
Посетете Орлов площад
Орлов площад
Площа на Орел се нарича Dataran Lang на малайски език и това е едно от най-емблематичните места в Лангкави.

Площадът се намира в Куа, който е главният град на острова и веднъж тук ще намерите огромна статуя на орел, който ще тръгне на полет, който стои на височина от около 12 метра.

Освен това е близо до съединител на други атракции като Taman Legenda Langkawi, така че можете да комбинирате пътуване тук с няколко други интересни точки.

Освен статуята, Dataran Lang има няколко хубави чешми, живописни мостове и няколко ресторанта и кафенета, изпъстрени около района.


Вижте Галерия Пердана
Галерия Пердана
Галерия Пердана е един от най-интересните музеи в Лангкави и е основан от д-р Махатир Мохамад, който е бивш премиер на Малайзия.

Музеят е посветен на представянето на подаръците, които Махатир получи през времето си на служба, по-голямата част от които му бяха дадени от предишни държавни глави.

Само някои от експонатите в музея включват състезателни автомобили от Формула 1 и редица предмети като вази с изображение на Махатир.

Самият музей си струва да проверите, тъй като ще откриете висящи тавани, които всички са ръчно рисувани.


Посетете гробницата и музея на Mahsuri
 Mahsuri
Лангкави е място, залято от местната легенда и най-известната от тях е историята на Махсури, изключително красива жена, осъдена на смърт, когато другите стават ревниви заради добрия й външен вид.

Тогава за остров Лангкави се казваше, че е прокълнат в продължение на седем поколения и в музея Махсури можете да научите всичко за историята.

Има множество галерии, които можете да посетите и дори можете да видите бившия дом на Махсури и нейната гробница, която се намира в центъра на комплекса.


Вижте рибата в подводния свят Лангкави
подводния свят Лангкави
Разположен в града, който се връща към Pantai Cenang, Подводният свят Langkawi е чудесно място за посещение, ако искате да научите повече за морския живот, с който този остров е известен.

Тук има около 500 различни вида, които включват морски кончета, тюлени и дори пингвини на скалпъпъра.

Основният акцент на съоръжението е подводен тунел, който се простира на около 15 метра и означава, че можете да наблюдавате водния живот отблизо от всеки ъгъл.

Някои от видовете, които ще видите да се плъзгат тук, включват костенурки, стърнища и акули, а аквариумът също е част от комплекс, включващ Zon Shopping Paradise и Coco Valley, които са две от основните места на острова за закупуване на мито -безплатно артикули.

Направете обиколка на Гелипарк Килим
Гелипарк Килим
Лангкави е покрит с доста мангри и се казва, че са защитили острова и са намалили щетите при удара на цунами през 2004 г. Като такава, това е една от най-важните екосистеми в тази част на Малайзия и най-добрият начин за посетете го, за да направите живописна разходка с лодка в района.

Освен гребането из блатото, ще видите и грапави пещери, крайбрежни басейни и райони от горски земи.

Повечето обиколки с лодка продължават около 2-3 часа и можете да слезете на определени места в блатата на мангровите и да се разхождате, за да вземете част от естествената красота пеша.

Насладете се на водните спортове в Pantai Cenang
Pantai Cenang
Pantai Cenang е един от най-известните и най-обичаните плажове в Лангкави.

Освен това е едно от най-популярните и като имате предвид това, тук ще откриете огромен брой дейности, които са идеални, ако обичате водни спортове.

Само някои от тях включват джет ски, парапланеризъм и разбира се гмуркане с шнорхел и плуване, или ако искате нещо малко по-бързо развиващо се, тогава можете дори да отидете на вълнуващо каране на лодка с банан.

Плажът също е известен със своите залези, така че не забравяйте да дойдете следобед, за да можете да гледате красивото светлинно шоу тук.
Оферти за Остров Лангкави виж ТУК