18 дни / 14 нощувки
Цена от3875
ДЕСТИНАЦИЯ
Сидни, Австралия
МАРШРУТ
София – Лондон – Сингапур - Сидни - Мелбърн – Аделаиде - Алис Спрингс – Айърс Рок - Айърс Рок – Кернс - Лондон – София
ВИД ТРАНСПОРТ
Самолет
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
ПРОГРАМА
НАСТАНЯВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ
1 ДЕН
Полет от София до Лондон в 14.35 ч. Пристигане в 16.00 ч. Следващ полет за Сидни в 21.30 ч.
3 ДЕН
Пристигане в Сидни в 06.10 ч. Среща на летището с вашия шофьор и трансфер с шатъл до хотел Travelodge Sydney. Настаняване и свободно време за почивка.

4 ДЕН
Закуска. Трансфер с автобус от хотела до мястото, откъдето в 08.15 ч. започва днешната екскурзия до Сините планини. Минавате край залива Homebush, където през 2000 г. се проведоха Олимпийските игри преди пристигането до Еко площадката, откъдето се открива най-красивата гледка към скалните Три сестри. Възможност да разгледате и центъра Koomurri (не е включен вход). Пристигане в парка Катумба и центъра за екскурзии Scenic World. Каквото и да изберете тук- въжена линия, теснолинейка, лифт с просторни кабини с прозрачен под, всичко ще ви покаже планините в пълния им блясък със стръмни каньони и склонове, забулени в сиво-синя пелена.
Кратка фото почивка при Cahill Lookouts и Narrowneck, откъдето се откриват приказни гледки към планинските възвишения. Пристигане в селцето Leura за обяд (не е включен в цената). Свободно време за самостоятелни разходки по тесните улички не селцето, с неговите пъстроцветни градини и интересни старомодни магазинчета. Следва парка Featherdale с неговите сладки обитатели- кенгуру, коали, динго, мини пингвини, уомбат- типично австралийско животно. Последната спирка днес е при залива Homebush, откъдето се качвате на ферибот за Сидни. Ако предпочитате пътуването по земя- автобусът се връща обратно в Сидни, където около 17.45 ч. приключва днешната екскурзия.

5 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Сидни с възможност за екскурзии по желание.

6 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет от Сидни за Мелбърн. Пристигане в Мелбърн, посрещане на летището и трансфер до хотел Mercure Welcome Melbourne. Настаняване в стандартна стая. Свободно време за самостоятелна разходка или почивка. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Около 08.00 ч. трансфер от хотела до площад Federation, откъдето започва екскурзията. Започвате с архитектурния блясък на града- Катедралата Св.Павел и сградата на театъра, сградата на Кралската Изложбена зала. Продължавате към Кралските Ботанически градини. Разглеждане на градините Фицрой и къщата на Капитан Кук (входната такса се плаща на място). Следват пазара Кралица Виктория и Албърт парк- мястото, където се провежда австралийския Гран При. Минава се по моста Болт, откъдето се откриват прекрасни гледки към града. Връщане на площада, откъдето започна екскурзията около 12.00 ч. Следобед-свободно време.
Ако желаете следобед може да видите една от забележителностите на Мелбърн, която никой турист не пропуска – парада на пингвините. Остров Филип е прочут с парад на пингвините! Всяка вечер по време на залеза, най-малките пингвини в света излизат от водата към пясъчните дюни на брега. Прекрасни крайбрежни пейзажи, колонии от тюлени, лениво полегнали на скалите, водни птици, среща с нежните коали... Днес ще ви представим Австралийската фауна в пълния и блясък. Вкусна вечеря. Нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет до Аделаиде. Посрещане при пристигане на летището и трансфер до хотел Mercure Grosvenor Adelaide. Настаняване в стандартна стая и свободно време до края на деня. Нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване до мястото на срещата за начало на екскурзията до остров Кенгуру. Отпътуване на юг край брега на полуостров Fleurieu към нос Jervis, откъдето в 09.00 ч. се качвате на корабчето за острова. На острова ви посреща автобус за начало на екскурзията с професионалните коментари на английски от шофьора-екскурзовод. Днес посещавате известната ферма за мед Clifford’s, разходко край залива на тюлените. Забавно и неповторимо е птичето шоу, както и храненето на пеликаните в Kingscote.
Пристигане вечерта в Kangaroo Island Seaside Inn и настаняване. Вечерен тур, ако времето позволява. Нощувка.

10 ДЕН
Закуска. Денят започва с посещение на парка за диви животни Parndana и хранене на сладки, любопитни бебета кенгуру. Следва посещение на фабрика за евкалиптово масло, разходка в резервата за диви животни Hanson Bay, чиито обитатели коалите небрежно са насядали по евкалиптовите дървета и с удоволствие посрещат новите туристи. В края на днешните удоволствия е посещението на Националния парк Flinders Chase и Чудните скали, както и тюленовата колония при Admirals Arch. Автобусът ви оставя на пристанището, откъдето с ферибот се връщате в Аделаиде. Трансфер до хотел Mercure Grosvenor Adelaide. Настаняване и свободно време, за да прегледате снимките и спомените си от срещите с очарователните обитатели на остров Кенгуру.

11 ДЕН
Закуска и трансфер до летището за полет до Алис Спрингс. Пристигане на летището и посрещане. Трансфер до хотел All Seasons Alice Springs Oasis.

12 ДЕН
Закуска и среща с шофьора във фоайето на хотела за начало на тридневната програма, посветена на „Червения център” на Австралия. Първата атракция за деня е посещението на ферма за камили. Язденето е на ваша отговорност и доплащане на място.
Много са прекрасните места, които ще посетите през следващите два дни. Върха Конър, Улуру и Ката Тюта, водохранилището Мутитюлу, приказен залез и вълшебен изгрев при магическия Улуру. Настаняване и нощувка в Outback Pioneer Hotel.

13 ДЕН
Още един ден в свещените земи на аборигените.
Според местните аборигени Анангу белезите от двете страни на скалата били създадени в резултат на голяма битка между местните и хората-гущери. В превод от традиционния аборигентски език името Ката Тюта означава „многото глави” и това не е случайно. The Olgas- другото име на Ката Тюта, са група от 36 огромни заоблени скали, разположени на 25 км. западно от Урулу, а двете са се превърнали в една от най-големите забележителности и визитна картичка на Австралия. Най-високата точка е връх Олга (1066 м. над морското равнище),който се извисява над останалите скали цели 546 м. Според аборигените Олга е домът на змията Уанамби, която през дъждовния период остава свита в дупка на върха. Смятат още, че Уанамби има брада, а космите от нея са тъмните линии от източната страна на скалата. Вятърът в клисурата е нейното дихание, а гневът и може да се превърне в истински ураган. Романтично посрещане на залеза на чаша шампанско, в компанията на многобройни легенди за създаването на магнетичните скали. Връщане в хотела.

14 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане в 18.30 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел All Seasons Cairns Colonial Club. Нощувка.

15 ДЕН
Добре дошли на Големия Бариерен Риф! Днес ще сбъднем мечтата ви да видите рифа отблизо, защото ви изпращаме на красиво полудневно пътешествие с корабче до Зеления остров (Green island). Островът е част от рифа и е защитена водна територия. Погледнат отвисоко островът не може да бъде сбъркан заради гъстите си гори, оградени от бял пясъчен пръстен и най-вече заради красивия си коралов риф.
Пътуването е с туристи от други националности.
След ранната закуска бързо се приготвяте за една от емблемите на страната- приказния бариерен риф. Трансфер до пристанището, откъдето се качвате на круизен кораб в 09.30 ч. Отправяте се към Agincourt Reef, разположен в края на Големия Бариерен риф, съставен от серия по.малко рифове, с поне 16 приказни места за гмуркане с безброй подводни канали и пещери и с невероятната коралова градина и нейните хиляди пъстроцветни обитатели. Още един приказен воден шедьовър ви очаква- „Синьото Чудо” е подводна стена със спускане до 40 м. Скуба дайвинг с квалифициран инструктор, гмуркане за напреднали с или без инструктор, шнорхелинг с водач-биолог и още много турове, които се заплащат на място. Около 16.30 ч. връщане в Кернс и трансфер до вашия хотел.

16 ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или екскурзии по желание.

17 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет от Кернс до Мелбърн, откъдето е връзката за Лондон.

18 ДЕН
Пристигане в Лондон и веднага връзка за полет до София. Отново на родна земя в ранния следобед.
Цена на човек в двойна стая - 3975 евро
Цена на човек в тройна стая - 3875 евро
Цена на човек в единична стая - 4840 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София – Лондон -Сидни// Мелбърн- Лондон- София
 • Смолетен билет Сидни-Мелбърн-Аделаиде
 • Самолетен билет Аделаиде- Алис Спрингс / Айерс Рок- Кернс - Мелбърн
 • 3 нощ. в Сидни
 • 2 нощ. в Мелбърн
 • 2 нощ. в Аделаиде
 • 1 нощ. на остров Кangaroo
 • 1 нощ. в Алис Спрингс
 • 2 нощ. в Айерс Рок
 • 3 нощ. в Кернс
 • 13 закуски; 2 обяда
 • Турове и трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски език и туристи от други националности
 • Туристическа медицинска застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Летищни такси в размер на 744 евро (подлежат на препотвърждение в деня на издаване на самолетните билети)

Програма

1 ДЕН
Полет от София до Лондон в 14.35 ч. Пристигане в 16.00 ч. Следващ полет за Сидни в 21.30 ч.
3 ДЕН
Пристигане в Сидни в 06.10 ч. Среща на летището с вашия шофьор и трансфер с шатъл до хотел Travelodge Sydney. Настаняване и свободно време за почивка.

4 ДЕН
Закуска. Трансфер с автобус от хотела до мястото, откъдето в 08.15 ч. започва днешната екскурзия до Сините планини. Минавате край залива Homebush, където през 2000 г. се проведоха Олимпийските игри преди пристигането до Еко площадката, откъдето се открива най-красивата гледка към скалните Три сестри. Възможност да разгледате и центъра Koomurri (не е включен вход). Пристигане в парка Катумба и центъра за екскурзии Scenic World. Каквото и да изберете тук- въжена линия, теснолинейка, лифт с просторни кабини с прозрачен под, всичко ще ви покаже планините в пълния им блясък със стръмни каньони и склонове, забулени в сиво-синя пелена.
Кратка фото почивка при Cahill Lookouts и Narrowneck, откъдето се откриват приказни гледки към планинските възвишения. Пристигане в селцето Leura за обяд (не е включен в цената). Свободно време за самостоятелни разходки по тесните улички не селцето, с неговите пъстроцветни градини и интересни старомодни магазинчета. Следва парка Featherdale с неговите сладки обитатели- кенгуру, коали, динго, мини пингвини, уомбат- типично австралийско животно. Последната спирка днес е при залива Homebush, откъдето се качвате на ферибот за Сидни. Ако предпочитате пътуването по земя- автобусът се връща обратно в Сидни, където около 17.45 ч. приключва днешната екскурзия.

5 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Сидни с възможност за екскурзии по желание.

6 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет от Сидни за Мелбърн. Пристигане в Мелбърн, посрещане на летището и трансфер до хотел Mercure Welcome Melbourne. Настаняване в стандартна стая. Свободно време за самостоятелна разходка или почивка. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Около 08.00 ч. трансфер от хотела до площад Federation, откъдето започва екскурзията. Започвате с архитектурния блясък на града- Катедралата Св.Павел и сградата на театъра, сградата на Кралската Изложбена зала. Продължавате към Кралските Ботанически градини. Разглеждане на градините Фицрой и къщата на Капитан Кук (входната такса се плаща на място). Следват пазара Кралица Виктория и Албърт парк- мястото, където се провежда австралийския Гран При. Минава се по моста Болт, откъдето се откриват прекрасни гледки към града. Връщане на площада, откъдето започна екскурзията около 12.00 ч. Следобед-свободно време.
Ако желаете следобед може да видите една от забележителностите на Мелбърн, която никой турист не пропуска – парада на пингвините. Остров Филип е прочут с парад на пингвините! Всяка вечер по време на залеза, най-малките пингвини в света излизат от водата към пясъчните дюни на брега. Прекрасни крайбрежни пейзажи, колонии от тюлени, лениво полегнали на скалите, водни птици, среща с нежните коали... Днес ще ви представим Австралийската фауна в пълния и блясък. Вкусна вечеря. Нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет до Аделаиде. Посрещане при пристигане на летището и трансфер до хотел Mercure Grosvenor Adelaide. Настаняване в стандартна стая и свободно време до края на деня. Нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване до мястото на срещата за начало на екскурзията до остров Кенгуру. Отпътуване на юг край брега на полуостров Fleurieu към нос Jervis, откъдето в 09.00 ч. се качвате на корабчето за острова. На острова ви посреща автобус за начало на екскурзията с професионалните коментари на английски от шофьора-екскурзовод. Днес посещавате известната ферма за мед Clifford’s, разходко край залива на тюлените. Забавно и неповторимо е птичето шоу, както и храненето на пеликаните в Kingscote.
Пристигане вечерта в Kangaroo Island Seaside Inn и настаняване. Вечерен тур, ако времето позволява. Нощувка.

10 ДЕН
Закуска. Денят започва с посещение на парка за диви животни Parndana и хранене на сладки, любопитни бебета кенгуру. Следва посещение на фабрика за евкалиптово масло, разходка в резервата за диви животни Hanson Bay, чиито обитатели коалите небрежно са насядали по евкалиптовите дървета и с удоволствие посрещат новите туристи. В края на днешните удоволствия е посещението на Националния парк Flinders Chase и Чудните скали, както и тюленовата колония при Admirals Arch. Автобусът ви оставя на пристанището, откъдето с ферибот се връщате в Аделаиде. Трансфер до хотел Mercure Grosvenor Adelaide. Настаняване и свободно време, за да прегледате снимките и спомените си от срещите с очарователните обитатели на остров Кенгуру.

11 ДЕН
Закуска и трансфер до летището за полет до Алис Спрингс. Пристигане на летището и посрещане. Трансфер до хотел All Seasons Alice Springs Oasis.

12 ДЕН
Закуска и среща с шофьора във фоайето на хотела за начало на тридневната програма, посветена на „Червения център” на Австралия. Първата атракция за деня е посещението на ферма за камили. Язденето е на ваша отговорност и доплащане на място.
Много са прекрасните места, които ще посетите през следващите два дни. Върха Конър, Улуру и Ката Тюта, водохранилището Мутитюлу, приказен залез и вълшебен изгрев при магическия Улуру. Настаняване и нощувка в Outback Pioneer Hotel.

13 ДЕН
Още един ден в свещените земи на аборигените.
Според местните аборигени Анангу белезите от двете страни на скалата били създадени в резултат на голяма битка между местните и хората-гущери. В превод от традиционния аборигентски език името Ката Тюта означава „многото глави” и това не е случайно. The Olgas- другото име на Ката Тюта, са група от 36 огромни заоблени скали, разположени на 25 км. западно от Урулу, а двете са се превърнали в една от най-големите забележителности и визитна картичка на Австралия. Най-високата точка е връх Олга (1066 м. над морското равнище),който се извисява над останалите скали цели 546 м. Според аборигените Олга е домът на змията Уанамби, която през дъждовния период остава свита в дупка на върха. Смятат още, че Уанамби има брада, а космите от нея са тъмните линии от източната страна на скалата. Вятърът в клисурата е нейното дихание, а гневът и може да се превърне в истински ураган. Романтично посрещане на залеза на чаша шампанско, в компанията на многобройни легенди за създаването на магнетичните скали. Връщане в хотела.

14 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане в 18.30 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел All Seasons Cairns Colonial Club. Нощувка.

15 ДЕН
Добре дошли на Големия Бариерен Риф! Днес ще сбъднем мечтата ви да видите рифа отблизо, защото ви изпращаме на красиво полудневно пътешествие с корабче до Зеления остров (Green island). Островът е част от рифа и е защитена водна територия. Погледнат отвисоко островът не може да бъде сбъркан заради гъстите си гори, оградени от бял пясъчен пръстен и най-вече заради красивия си коралов риф.
Пътуването е с туристи от други националности.
След ранната закуска бързо се приготвяте за една от емблемите на страната- приказния бариерен риф. Трансфер до пристанището, откъдето се качвате на круизен кораб в 09.30 ч. Отправяте се към Agincourt Reef, разположен в края на Големия Бариерен риф, съставен от серия по.малко рифове, с поне 16 приказни места за гмуркане с безброй подводни канали и пещери и с невероятната коралова градина и нейните хиляди пъстроцветни обитатели. Още един приказен воден шедьовър ви очаква- „Синьото Чудо” е подводна стена със спускане до 40 м. Скуба дайвинг с квалифициран инструктор, гмуркане за напреднали с или без инструктор, шнорхелинг с водач-биолог и още много турове, които се заплащат на място. Около 16.30 ч. връщане в Кернс и трансфер до вашия хотел.

16 ДЕН
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или екскурзии по желание.

17 ДЕН
Закуска. Трансфер до летището за полет от Кернс до Мелбърн, откъдето е връзката за Лондон.

18 ДЕН
Пристигане в Лондон и веднага връзка за полет до София. Отново на родна земя в ранния следобед.
Цена на човек в двойна стая - 3975 евро
Цена на човек в тройна стая - 3875 евро
Цена на човек в единична стая - 4840 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София – Лондон -Сидни// Мелбърн- Лондон- София
 • Смолетен билет Сидни-Мелбърн-Аделаиде
 • Самолетен билет Аделаиде- Алис Спрингс / Айерс Рок- Кернс - Мелбърн
 • 3 нощ. в Сидни
 • 2 нощ. в Мелбърн
 • 2 нощ. в Аделаиде
 • 1 нощ. на остров Кangaroo
 • 1 нощ. в Алис Спрингс
 • 2 нощ. в Айерс Рок
 • 3 нощ. в Кернс
 • 13 закуски; 2 обяда
 • Турове и трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски език и туристи от други националности
 • Туристическа медицинска застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Летищни такси в размер на 744 евро (подлежат на препотвърждение в деня на издаване на самолетните билети)

Настаняване

NO NAME 4*
Цена от
3875 €

Условия за записване

-Условия за записване: *Капаро в размер на цената на самолетните билети - минимум 50% от пълната стойност на пътуването (включително летищни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe. Самолетните билети подлежат на анулация съгласно правилата на авиокомпанията. *Пълно плащане е дължимо не-по късно от 40 работни дни преди датата на заминаване. *Разписанието може да претърпи промени за конкретни дати - срок за препотвърждение 24 ч. преди полета. *Минимален брой туристи - няма *Цената за деца е валидна, когато са настанени в едно помещение с двама възрастни * Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС. *При пътуване от България в Австралия не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. *Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Австралия. -Забележки: *Туроператорът предлага допълнителна застраховка Отказ от пътуване. Информация относно условията на застраховката можете да получите в офисите ни. *Туроператорът има сключена Застраховка Отговорност ТО с Алианц. *Препоръчваме лицата с намалена подвижност да заявят индивидуално обслужване. *Данни за връзка с местен представител: В случай на затруднение на мястото на предоставяне на услугите, можете да се обърнете за съдействие към местния представител на туроператора или местна служба/звено за контакт, които се предоставят с пакет-документи за пътуването.