РЕЗЕРВАЦИЯ Начало ЗА НАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
КОНТАКТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ
ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА
ЛЯТО 2018
  Почивки в Гърция
  Почивки в Дубай и Абу Даби
  Почивки в Малта
  Почивки в Италия
  Почивки в Турция - Айвалък
  Почивки в Турция - Анталия
  Почивки в Турция - Дидим
  Почивки в Турция - Кушадасъ
УИКЕНДИ В ЕВРОПА
ЕСЕН 2018
  Бали
  Гърция
  Дубай
  Египет
  Йордания
  Малта
  Тайланд
  Тунис
  Турция
ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА
  Екскурзия в Азия - Тайланд, Малайзия и Сингапур
  Екскурзия във Венецуела
  Екскурзия в Доминиканска република
  Екскурзия в Дубай и Абу Даби
  Екскурзия в Малта
  Екскурзия в Египет
  Екскурзия в Израел
  Екскурзия в Индия
  Екскурзия в Испания
  Екскурзия и почивка в Йордания
  Екскурзия в Китай
  Екскурзия в Куба
  Екскурзия в Мароко
  Екскурзия в Мексико
  Екскурзия в Перу
  Екскурзия в Русия
  Екскурзия в Турция
  Екскурзия в Южна Африка
  Почивка на остров Бали
  Почивка на Карибите - Гваделупа
  Почивка на Карибите - Мартиника
  Почивки на Малдиви
  Почивка на Филипини
KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019
  Дубай
  Йордания
  Малта
  Сингапур и о-в Бали
  Сингапур, Банкок и Камбоджа
  Сингапур, Куала Лумпур и Камбоджа
  Сингапур и о-в Лангауи
  Сингапур и о-в Пукет
ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА
  Dive the world on Facebook
  Дайвинг на Бали
  Дайвинг в Египет
  Дайвинг на Малдиви
  Дайвинг в Малайзия
  Дайвинг в Малта
  Дайвинг на Филипини
ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ
КРУИЗИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ
ВИЗИ ЗА КУБА
ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
  Дейности
ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК
С НАС ПО СВЕТА
КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”
Дестинации
Август
2018
Септември
2018
Октомври
2018
Ноември
2018
Декември
2018
Януари
2019
Февруари
2019
Март
2019
Април
2019
Май
2019
Юни
2019
Юли
2019

Начало СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ ПЕРУ - ПОЛЕТА НА КОНДОРА

ПЕРУ - ПОЛЕТА НА КОНДОРА

3 749 €

14 дни / 13 нощувки


 « »

ЧУДЕСАТА НА ПЕРУ
Лима, Арекипа, Каньонът Колка, Пуно, Куско, Свещенната долина на Инките, Мачу Пикчу, Паракас, Назка

Ден 1/Лима
Отпътуване от София за Лима през Амстердам 07,20 – 09,15/ 12,25 – 19,10. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Старинният център, съхранил духа на отминали времена или в модерните предградия Сан Исидро, Мирафлорес и Монтерико, са превърнали 7-милионна Лима в град на контрастите. Тук може да се разхождате както по тесни, криволичещи улички и павирани площади, покрай открити пъстри пазари, така и сред цял микс от съвременни архитектурни стилове и красиви паркове.

Ден 2/Лима (закуска)
Закуска. Туристическа обиколка на Лима & Музеят на LARCO HERRERA
Днес предстои първата среща с Перу. Полудневната обиколка на столицата започва с разходка през историческия център - Пласа Майор, Правителствения дворец, Катедралата, светата обител Сан Франциско от 17 век. (ЮНЕСКО), разглеждат се няколко колониални църкви - истински бисери на иберо-американската архитектура. Следващата спирка е Торре Тагле - изключително красива сграда от 1735 г., днес Министерство на Външните работи. Продължава се през Музея на златото, събрал всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете – 45 000 предмета от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво – събрани в колекция от перуанският археолог Рафаел Ларко Ерера. Музеят е известен и с колекцията от перуанска еротична поезия. Обиколката завършва с модерното предградие Мирафлорес и разглеждане на Уака Уаламарка - реставрация на внушителна пирамида от времето преди инките, откъдето се открива пленителен изглед към океана. След обяд - свободно време. Нощувка в хотела.

Ден 3/ Лима – Паракас (закуска)
Закуска. Отпътуване на юг, към Паракас. Паракас е името не само на целия район, но и на древната Индианска цивилизация, просъществувала на това място преди около 3 000 години и открита едва през 1925 г., когато перуанският археолог Хулио Телло се натъква на погребални камери, скрити под дюните. Пристигане следобяд. Свободно време за полет над Наска. Линиите Наска са огромни рисунки на птици, животни и геометрични фигури с размери, стигащи до 300 метра. Предполага се, че са на повече от 2000 години и са се запазили само благодарение на сухия климат. Дъждове почти напълно липсват, а ветровете идеално почистват без да разрушават повърхността на пампата. Едва през 1939 г. Пол Косок (северноамерикански изследовател), прелитайки с малък самолет над крайбрежието, вижда линиите отвисоко. Дотогава се е считало, че те са част от древна предиспанска напоителна система. Но Косок е специалист по напояването и веднага разбира, че линиите нямат нищо общо с водните системи. И все пак не той, а една млада германска математичка се утвърждава като най-голям специалист по линиите Наска. Тя счита, че рисунките са свързани със съзвездията и космоса и че всички те са част от огромен астрономически календар, сътворен от хората от цивилизацията Наска. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 4/ Паракас – Лима – Арекипа (закуска)
Закуска. Сутринта е отделена на Балестовите острови.
Потегляте с лодка към "Перуанските Галапагос",
където Ви очаква среща с морските обитатели на островите - тюлени, пингвини, редки видове птици, албатроси, пеликани, костенурки, корморани, чайки. Ако имаме късмет, ще ви посрещнат кондори, тръгнали на лов за малки тюленчета. Толкова често могат да бъдат видени тук, че при откриването на резервата и избирането на име, един от учените упорито, но безуспешно настоявал за името Национален парк Кондор. Трансфер до гарата и отпътуване за Лима. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 5/ Лима – Арекипа (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Арекипа в 05,30 ч.. Пристигане в 07,00 ч., посрещане от наш представител, трансфер до хотела. Следобяд – посещение на Белия град, който включва грандиозната цитадела на манастира Санта Каталина – най-важният религиозен център в Перу, шедьовър на колониалната архитектура; градския прощад с трите порти, църквата Iglesia de La Compa, красив пример от Перуанско – Испанския бароков период от 17 век, подредена до многоцветните фрески на катедралата San Ignacio. Продължавате с обзорна екскурзия на кварталите на града. Нощувка в хотела.

Ден 6/ Арекипа – Колка (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Днес отпътувате към Колка, през град Юра и Националния резерват Salinas/Aguada Blanca и Pampa, където може да видите много видове птици в естествената им среда, както и южноамерикански лами от типа „бикуня”. Ще спрете в Патахуаси за освежаване и продължавате към град Chivay. Според времето, с което се придвижвате, обядът ще бъде сервиран в местен ресторант или ще направите пикник на някое от местата с прекрасни гледки в района. Следобяд Ви препоръчваме да посетите La Calera и да се отдадете на блажена баня в топлите извори или просто да релаксирате в лоджата. Вечеря и нощувка в лоджата в Янке.

Ден 7/ Колка – Пуно (закуска, обяд)
Много рано сутринта се отправяте към “Cruz del Condor”, където ще наблюдавате сюреалистичните пейзажи на един от най-дълбоките каньони в света; ако късметът е с Вас – ще си тръгнете със снимка на най-внушителната прелетна птица в Андите, магическия кондор. Според програмата, може да направите спирка в град Pinchollo – единственият от периода преди инките, който е все още населен и град Maca с красивия пазар с ръчно изработени сувенири и колониална църква. Обяд в град Chivay, след което продължавате към Пуно и езерото Титикака - най-високото плавателно езеро в света, разположено на смайващата височина от 3810 м. Според легендите именно езерото е мястото, където се заражда великата цивилизация на Инките. Преди тях езерото и островите в него са били свещено място за индианците аймара. Центърът на тяхната цивилизация е бил Тиахуанако, чийто руини днес се намират на брега на езерото от страната на Боливия. И до днес се спори за произхода на езерото. Някои учени твърдят, че тук се е намирал кратерa на вулкан, а според други езерото било част от масивна речна система. Пристигане, настаняване в хотел и нощувка.

Ден 8/ Пуно (закуска, обяд)
Закуска. Днес посещавате островите Taquile & Uros. Изключително разтоварваща, 3 часова разходка с лодка в езерото Титикака, ви отвежда до остров Такиле. За да стигнете до центъра на острова, трябва да изкачите 600 каменни стъпала - усилието Ви е добре възнаградено с гледките, които се откриват от върха към езерото и заобикалящите го планини. Хората на Такиле са изкусни тъкачи, носят пъстри облекла и са безгранично гостоприемни. По пътя на връщане към Пуно, спирате на плаващия остров Урос, изграден върху пластове тръстика. Тук уросите живеят като в миналото, все едно времето някога е спряло и не е продължило и до днес – преживявайки с риболов и продажба на ръчно изработените предмети и сувенири. Тук ще получите своя обяд – пикник (в кутия). Свободно време и връщане към Пуно за нощувка.

Ден 9/ Пуно – Куско (закуска, обяд)
Закуска. Днес се отправяте към Куско, спирате при Pucara и La Raya, най-високата точка по пътя, откъдето се откриват невероятни фото пейзажи към южната долина на Куско. Ще спрете при руините Racchi, познати още като Храмът на бог Виракоча. Обядът ще ви бъде сервиран в ресторант по пътя. След това продължавате към град Andahuaylillas, където ценна църква от 17-ти век съхранява удивителен орган, който е декориран с ангели и херувими. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 10 / Куско (закуска)
Закуска. Куско е археологическата столица на Южна Америка, пъпа на империята на Синовете на Слънцето - Коско (3.200 м). Тук, в земите на Тауантинсуйо, е съхранена цялата история на Перу - от основаването на великата империя до оттеглянето на последните испанци от континента. Днес се запознавате с впечатляващия колониален град, построен върху основите на дворци на инките.
Посещавате Кориканча или Храмът на Слънцето, Пласа де Армас, Катедралата с уникални дърворезби, олтари и фрески. Продължавате към крепостта Саксайуаман и пещерата, храмът на Кенко и баните на инките Taмбомачи. Свободен следобяд. Нощувка в хотела.

Ден 11 / Куско – Писак (закуска и обяд)
Закуска. Днес сте на целодневна екскурзия сред живописната природа до долината на р. Урубамба - "Свещената долина на Инките". Стигате до град Писак, на около час път от Куско. Следва посещение на пъстрия пазар Писак, където местните индианци традиционно се събират векове наред, за да продават своите пъстри стоки . Турът продължава с посещение на легендарната крепост на героя Оянтайтамбо, от чиито огромни терасовидни стъпала се срещате очи в очи с върховния Бог Виракоча, изобразен от природата на отсрещната скала. Тук все още витае духa на вечното. Обяд в местен ресторант. Връщане в Куско и нощувка в хотела.

Ден 12 / Куско – Мачу Пикчу (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване с влак за Агуас Калиентес, откъдето ще Ви транспортират с автобус до върха, където е цитаделата на Мачу Пикчу. Днес денят е посветен на Мачу Пикчу или Изгубения град на Инките - един от най-ярките примери за архитектурния гений на древната цивилизация. Мачу Пикчу е едно от най-силните енергийни места на планетата, тъй като е изграден върху връх от кварц. Сред руините ясно се разграничават свещения духовен сектор на града с перфектно конструираните храмове, мавзолеи и кралски къщи, както и аграрната и урбанистичната част на античното селище с изумителна за времето си канализационна система. Строителството е изцяло от камък, като единствено за покривите са използувани дървени трупи със сламена оплетка. Изгубен в историята, градът е открит отново през 1911 г. от Американски изследовател. След запознаване с Мачу Пикчу, имате обяд в местен ресторант. Връщане на гарата и отпътуване към хотела. Нощувка в Куско.

Ден 13/ Пуно – Лима – Париж (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Лима в 11,45 ч., кацате в 13,30 ч. Връзка с полет за полет за Европа, през Париж в 18,50 ч.

Ден 14/ Париж - София (закуска)
Кацате в Париж в 14,05 ч. Следващ полет за София в 18,35 ч., кацате в България в 22,20 ч.

Пакетна цена на човек в двойна стая, в евро : 3 749 евро
 • Двупосочен самолетен билет София – Париж – Лима
 • Летищни такси, платими в Перу – за вътрешните полети - 5 евро на полет; за международния полет – 25 евро (при излитане)
 • 12 нощувки в съответните хотели по програмата
 • Всички посещения, описани в програмата и входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с климатизирани автобуси/микробуси (според местата, които посещавате)
 • Местен лицензиран екскурзовод по време на целия маршрут, на английски език (в последствие ще потърсим руско-говорящ)
 • Водач-преводач, представител на Хермес Холидейс (ако се събере група от мин. 10 туриста)
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Летищни такси, към момента – 455 евро за полети през Амстердам или Париж

Пакетата цена не включва:
 • Доплащане за единична стая – 620 евро
 • Ранно настаняване и късно освобождаване на стаите в хотелите
 • Напитки по време на хранене
 • Услуги с личен характер – телефонни сметки, пране и др.
 • Перуанска държавна такса 19% - при пристигане в Перу получавате Tarjeta Andina de Migraciones, която сте длъжни да пазите и представяте на рецепцията на хотелите при настаняване заедно с личен паспорт; в този случай всички чужденци с доказан престой под 59 дни в Перу са освободени от тази такса.
 • полет над линиите на Наска: 234.00 USD на човек, включва трансфери и полета; цената е приблизителна и подлежи на препотвърждение при предварително направена заявка.

Настаняване

SONESTA EL OLIVAR SONESTA EL OLIVAR - 5 *
Лима, Перу
Прочети повече...
SONESTA POSADA DEL INCA AREQUIPA SONESTA POSADA DEL INCA AREQUIPA - 4 *
Арекипа, Перу
Прочети повече...
CASA ANDINA CLASSIC COLCA CASA ANDINA CLASSIC COLCA - 3 *
Колка, Перу
Прочети повече...
SONESTA POSADA dEL INCA PUNO SONESTA POSADA dEL INCA PUNO - 4 *
Пуно, Перу
Прочети повече...

Условия за записване:
 • Копие от задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване.
 • Уточняване на вида настаняване при записване.
 • Специални изисквания относно храна, инфирмация за алергии, тържества по време на пътуването, трудна подвижност или инвалиди.
 • Капаро – 50% от сумата при подписване на договор.
 • Пълно плащане – 40 дни преди датата на заминаване.
 • Хермес Холидейс предлага допълнителна застраховка отказ от пътуване, която гарантира предплатените от Вас суми при евентуален провал на пътуването (съгласно условията на застраховката) и е в размер на 2,6 % от общата сума по договора за организирано пътуване;
 • При пътуване от България до Перу не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.

Цените са базирани на следните хотели 4*, като ще бъдат потвърдени същите или други със същото качество:
City Hotel
Lima First Sonesta El Olivar
Arequipa First Sonesta Posada del Inca Arequipa
Colca Lodge Casa Andina Colca
Puno First Sonesta Posada del Inca Puno
Sacred Valley First Sonesta Posada del Inca Yucay
Cusco First Sonesta Cusco
Paracas First DoubleTree Guest Suites Paracas by HiltonИ още полезни връзки:
Лима със самолет | Перу самолет | И още много оферти от Хермес

Уеб Дизайн: ПроСтудио
 
Член на:  
 

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ   |   ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА   |   ЛЯТО 2018   |   УИКЕНДИ В ЕВРОПА   |   ЕСЕН 2018   |   ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА   |   KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019   |   ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА   |   ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ   |   КРУИЗИ   |   ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ   |   ВИЗИ ЗА КУБА   |   ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ   |   ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ   |   ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК   |   С НАС ПО СВЕТА   |   КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”   |