РЕЗЕРВАЦИЯ Начало ЗА НАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
КОНТАКТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ
ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА
ЛЯТО 2018
  Почивки в Гърция
  Почивки в Дубай и Абу Даби
  Почивки в Малта
  Почивки в Италия
  Почивки в Турция - Айвалък
  Почивки в Турция - Анталия
  Почивки в Турция - Дидим
  Почивки в Турция - Кушадасъ
УИКЕНДИ В ЕВРОПА
ЕСЕН 2018
  Бали
  Гърция
  Дубай
  Египет
  Тайланд
  Малта
  Тунис
  Турция
ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА
  Екскурзия в Азия - Тайланд, Малайзия и Сингапур
  Екскурзия във Венецуела
  Екскурзия в Доминиканска република
  Екскурзия в Дубай и Абу Даби
  Екскурзия в Малта
  Екскурзия в Египет
  Екскурзия в Израел
  Екскурзия в Индия
  Екскурзия в Испания
  Екскурзия в Йордания
  Екскурзия в Китай
  Екскурзия в Куба
  Екскурзия в Мароко
  Екскурзия в Мексико
  Екскурзия в Перу
  Екскурзия в Русия
  Екскурзия в Турция
  Екскурзия в Южна Африка
  Почивка на остров Бали
  Почивка на Карибите - Гваделупа
  Почивка на Карибите - Мартиника
  Почивки на Малдиви
  Почивка на Филипини
KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019
  Дубай
ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА
  Dive the world on Facebook
  Дайвинг на Бали
  Дайвинг в Египет
  Дайвинг в Малайзия
  Дайвинг на Малдиви
  Дайвинг в Малта
  Дайвинг на Филипини
ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ
КРУИЗИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ
ВИЗИ ЗА КУБА
ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
  Дейности
ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК
С НАС ПО СВЕТА
КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”
Дестинации
Юли
2018
Август
2018
Септември
2018
Октомври
2018
Ноември
2018
Декември
2018
Януари
2019
Февруари
2019
Март
2019
Април
2019
Май
2019
Юни
2019

Начало Оферти ВСИЧКО ОТ ЙОРДАНИЯ (всеки петък)

ВСИЧКО ОТ ЙОРДАНИЯ (всеки петък)

888 €

8 дни / 7 нощувки


 « »

ВАШАТА ЧАША АРОМАТНО КАФЕ С КАРДАМОН ИЗПИТА В ДРЕВНОСТТА

8 дни – 7 нощувки

Ден 1 петък СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - АМАН
Излитате от София в 19,15 ч. с полет на Турски Авиолинии. Кацате в Истанбул в 20,30 ч. Следващ полет за Аман в 23,40 ч.

Ден 2 събота АМАН – АДЖЛУН - ДЖЕРАШ
Кацате в Аман в 01,50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на Хермес Холидейс в Йордания и съдействие при митническите формалности. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска. Отправяте се на 45 км. северно от Аман към внушителния замък Ajlun (Qalat Rabadh) - ислямски замък, построен на възвишение, от където се открива спираща дъха гледка към Йорданската долина. След разглеждане на крепостта, по обяд потегляте към древният град Джераш, за среща с великолепието на Римската Империя. Внушителният римски град – част от Декаполис (обединение на 10 от най-процъфтяващите римски колонии) е построен през ІІ в.пр.Хр. от ген. Помпей, известен като Гераса. Едва в края на ХІХ в. градът приема арабското име Джераш. Перфектно съхранен сред пясъците на пустинята, градът оживява в детайли посредством триумфалната арка, множество просторни площади, хиподрума с 15 000 места, елипсовидният форум, театри, римски бани, широкта улица с танцуващата колонада, която води до храма на Артемида. Днес Джераш е сцена за множество престижни фестивали, концерти и други културни събития. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

Ден 3 неделя АМАН – АЗРАК – АМРА – КАРАНЕХ
Закуска. Сутринта разглеждате столицата на Йордания. Първоначално, също като Рим, Аман е бил построен на 7 хълма, сега се простира на повече от 19. Наричат го още “белият град” заради белите и розови камъни, глобално залегнали в строителството на сгради и жилища. Градът с повече от 1 000 000 жители е коронован от Цитаделата, разположена сред руините на Храма на Херкулес, на един от върховете. Там е и археологическият музей с експонати от преди 700 000 г. В подножието на Цитаделата лежи перфектно съхранен амфитеатър с 5 000 места. След обяд се отправяте на 100 км. от Аман, където посещавате пустинните замъци. Три изненадващи примера на ислямското изкуство и архитектура – Азрак, Амра и Каранех. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

Ден 4 понеделник АМАН – КЕРАК – ПЕТРА
Днес започва вашето пътешествие в тази приказна държава. Потегляте към Свещена Земя. Недалеч от Аман (на 32 км) разположен високо в пустинята се намира град Мадаба - библейското съкровище на Йордания. Мозаечният град, както наричат Мадаба, съдържа величествени византийски мозайки. Най-грандиозната мозайка - карта е гордо експозирана на пода на гръцката ортодоксална църква Св. Георги, построена през 1896 г. Картата е изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. На 7 км западно от Мадаба, 800 м над морското равнище се извисява планината Небо. Това място ревностно храни последните стъпки на Моисей, от тук Той вижда Обетованата земя и предава Богу дух. Тук остава и вечният Му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно засял дърво в градината. Върхът открива спиращи дъха гледки към долината на река Йордан, Мъртво море, Ерусалим и Витлеем. Продължавате към пустинният замък Керак. Сгушен на древният караванен път от Египет за Сирия, крастоносния замак Керак е известен с уникалното строителство – строен е надолу, под видимата част има още 7 нива - над 5 000 християнски рицари са защитавали крепостта в продължение на 50 години, до падането и в ръцете на неверниците. Крепостта представлява лабиринт от галерии, арковидни стаи и укрепителни кули, издигнати на 1 000 м. От върха на замъка се разкрива удивителна гледка. Следва преход до Петра. Настняване в хотел. Нощувка в хотела.

Ден 5 вторник ПЕТРА
Закуска. Посещение на скалния град Петра - безспорно най-голямото чудо в Йордания, признат за едно от новите 7 чудеса на света. Преди 2 000 г. набатините - трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812 г., но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924 г. от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1,2 км и ограден от 200 - метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент - тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма “Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7.000 седящи места, манастирът - най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка! Вечерта може да обобщите впечатленията на питие в уникалния бар-пещера. Нощувка в хотела.

Ден 6 сряда МАЛКА ПЕТРА – ВАДИ РАМ – АКАБА
Закуска. Посещавате Малка Петра. На 8 км. от Петра, разглеждате руините на древно селище, което датира от преди 9 000 г. и се счита за една от най-старите археологически забелешителности на Средния Изток Отправяте се към лунната пустиня - Вади Рам. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветният каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за преисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, готови да споделят своите красиви шатри, да ви нахранят и почерпят с чай с мента или кафе с кардамон. Вади Рам е мечтата на любителите на природата. Да прекосите възвишенията и каньоните на този поразителен природен пейзаж пеша, с джип или на гърба на камила или да преживеете нощта с луната и звездите които ви обгръщат с излъчена топлина топлина и приспиват с красотата си е задължително. Следва 2 часа надпревара с джипове. Следобяд потегляте към Акаба. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 7 четвъртък АКАБА – МЪРТВО МОРЕ - АМАН
Закуска. Продължавате kъм Мъртво море – най-ниската точка на земята и безспорният графски феномен – най-соленото море в света - намиращо се на 410 м под морското равнище. Предвид изключително високата соленост – 32 %, морето е лишено от живот. Лечебните сили на това море са признати още преди 2 000 години от великият Херодот. Водите на езерото са източник на уникални съставки за редица козметични продукти. Един от луксозните хотелски комплекси на брега на морето разполага с уникална клиника, където успешно лекуват редки кожни заболявания, определени като нелечими в света. Можете да посетите и Бетания - мястото на р. Йордан, където според Библията Исус бива кръстен. Продължавате към Аман. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

Ден 8 петък АМАН – ИСТАНБУЛ
Закуска в пакет. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 06,45 ч. Кацате в 09,05 ч. Свободен ден в Истанбул за пазар или туристическа обиколка. Полет за София в 17,10 ч., кацате в 18,25 ч.
ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО:
Човек в двойна стая Единична стая Доплащане за вечери за целия престой
888 1080 90

Пакетните цени са в Евро, на човек, валидни при мин. 2 пътуващи и включват:
 • самолетен билет София – Истанбул – Аман – Истанбул - София;
 • посрещане от представител при пристигане в Аман;
 • 4 нощувки със закуски в Аман;
 • 2 нощувки със закуски в Петра;
 • 1 нощувка със закуска в Акаба
 • всички трансфери и екскурзии описани в програмата;
 • входни такси за посещаваните обекти;
 • яздене на коне в Петра;
 • джип сафари във Вади Рам;
 • медицинска застраховка assistance;
 • обслужване от екскурзовод на английски език или руски език при посещаваните обекти;

Пакетните цени не включват:
 • летищни такси – 180 евро подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване;
 • напитки, бакшиши;
 • лични разходи, както и допълнителни напитки или храна, неупоменати в гореобявените цени;
 • доплащане за обяди по време на екскурзиите – 10 евро на обяд;

Забалежки:
1. Предвид дългия престой на връщане в Истанбул, можем да предложим трансфери до центъра с туристическа обиколка на града и обяд.
2. Цените са валидни при наличие на свободни места в съответните класи за резервация на полетите на Турски Авиолинии или други подходиащи полети за желания период на патуване.
3. Според традициите, съществуващи в Йордания и Израел, на обслужващия персонал се дават бакшиши. Това важи най-вече за придружаващия местен екскурзовод и шофьор по време на пътуването – 1-2 $ на човек на ден за шофьор и 3-4 $ на човек на ден за екскурзовод

Примерни хотели за настаняване:
Larsa http://www.larsahotel.net
Amman
Beit Zaman, Taybet Zaman, Petra
Jordan Suites http://www.jordansuiteshotel.com
Aqaba

Условия за записване:
 • капаро в размер на 30% от пълната стойност на пътуването (включително летищтни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe.
 • пълно плащане е дължимо не-по късно от 20 работни дни преди датата на заминаване.

Необходими документи:
 • задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване;
 • за деца под 18 години, пътуващи с един родител, роднини или сами – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания;
И още полезни връзки:
Аман със самолет | Йордания самолет | И още много оферти от Хермес

Уеб Дизайн: ПроСтудио
 
Член на:  
 

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ   |   ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА   |   ЛЯТО 2018   |   УИКЕНДИ В ЕВРОПА   |   ЕСЕН 2018   |   ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА   |   KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019   |   ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА   |   ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ   |   КРУИЗИ   |   ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ   |   ВИЗИ ЗА КУБА   |   ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ   |   ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ   |   ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК   |   С НАС ПО СВЕТА   |   КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”   |