РЕЗЕРВАЦИЯ Начало ЗА НАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
КОНТАКТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ
ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА
ЛЯТО 2018
  Почивки в Гърция
  Почивки в Дубай и Абу Даби
  Почивки в Малта
  Почивки в Италия
  Почивки в Турция - Айвалък
  Почивки в Турция - Анталия
  Почивки в Турция - Дидим
  Почивки в Турция - Кушадасъ
УИКЕНДИ В ЕВРОПА
ЕСЕН 2018
  Бали
  Гърция
  Дубай
  Египет
  Тайланд
  Малта
  Тунис
  Турция
ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА
  Екскурзия в Азия - Тайланд, Малайзия и Сингапур
  Екскурзия във Венецуела
  Екскурзия в Доминиканска република
  Екскурзия в Дубай и Абу Даби
  Екскурзия в Малта
  Екскурзия в Египет
  Екскурзия в Израел
  Екскурзия в Индия
  Екскурзия в Испания
  Екскурзия в Йордания
  Екскурзия в Китай
  Екскурзия в Куба
  Екскурзия в Мароко
  Екскурзия в Мексико
  Екскурзия в Перу
  Екскурзия в Русия
  Екскурзия в Турция
  Екскурзия в Южна Африка
  Почивка на остров Бали
  Почивка на Карибите - Гваделупа
  Почивка на Карибите - Мартиника
  Почивки на Малдиви
  Почивка на Филипини
KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019
  Дубай
ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА
  Dive the world on Facebook
  Дайвинг на Бали
  Дайвинг в Египет
  Дайвинг в Малайзия
  Дайвинг на Малдиви
  Дайвинг в Малта
  Дайвинг на Филипини
ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ
КРУИЗИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ
ВИЗИ ЗА КУБА
ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
  Дейности
ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК
С НАС ПО СВЕТА
КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”
Дестинации
Юли
2018
Август
2018
Септември
2018
Октомври
2018
Ноември
2018
Декември
2018
Януари
2019
Февруари
2019
Март
2019
Април
2019
Май
2019
Юни
2019

Начало Оферти ВСИЧКО ОТ ЙОРДАНИЯ (чартърна програма)

ВСИЧКО ОТ ЙОРДАНИЯ (чартърна програма)

848 €

12 дни / 11 нощувки


 



« »

ВАШАТА ЧАША АРОМАТНО КАФЕ С КАРДАМОН ИЗПИТА В ДРЕВНОСТТА

12 дни – 11 нощувки

29 май СОФИЯ – АМАН – АДЖЛУН - ДЖЕРАШ
Чартърен полет RJ6042 на Royal Wings. Излита от София 06,00 ч., каца в Аман в 09,00 ч. Посрещане и оформяне на митническите формалности. Трансфер до хотел, при възмошност настаняване и време за освещаване. Отправяте се на 45 км. северно от Аман към внушителния замък Ajlun (Qalat Rabadh) - ислямски замък, построен на възвишение, от където се открива спираща дъха гледка към Йорданската долина. След разглеждане на крепостта, по обяд потегляте към древният град Джераш, за среща с великолепието на Римската Империя. Внушителният римски град – част от Декаполис (обединение на 10 от най-процъфтяващите римски колонии) е построен през ІІ в.пр.Хр. от ген. Помпей, известен като Гераса. Едва в края на ХІХ в. градът приема арабското име Джераш. Перфектно съхранен сред пясъците на пустинята, градът оживява в детайли посредством триумфалната арка, множество просторни площади, хиподрума с 15 000 места, елипсовидният форум, театри, римски бани, широкта улица с танцуващата колонада, която води до храма на Артемида. Днес Джераш е сцена за множество престижни фестивали, концерти и други културни събития. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

30 май АМАН – АЗРАК – АМРА – КАРАНЕХ
Закуска. Сутринта разглеждате столицата на Йордания. Първоначално, също като Рим, Аман е бил построен на 7 хълма, сега се простира на повече от 19. Наричат го още “белият град” заради белите и розови камъни, глобално залегнали в строителството на сгради и жилища. Градът с повече от 1 000 000 жители е коронован от Цитаделата, разположена сред руините на Храма на Херкулес, на един от върховете. Там е и археологическият музей с експонати от преди 700 000 г. В подножието на Цитаделата лежи перфектно съхранен амфитеатър с 5 000 места. След обяд се отправяте на 100 км. от Аман, където посещавате пустинните замъци. Три изненадващи примера на ислямското изкуство и архитектура – Азрак, Амра и Каранех. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

31 май АМАН – МАДАБА – НЕБО - МЪРТВО МОРЕ – БЕТАНИЯ (Р.ЙОРДАН)
Закуска. Потегляте към Свещена Земя. Недалеч от Аман (на 32 км.) разположен високо в пустинята се намира град Мадаба - библейското съкровище на Йордания. Мозаечният град, както наричат Мадаба, съдържа величествени византийски мозайки. Най-грандиозната мозайка - карта е гордо демонстрирана на пода на гръцката ортодоксална църква Св. Георги, построена през 1896 г. Картата е изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. На 7 км. западно от Мадаба, 800 м. над морското равнище се извисява планината Небо. Това място ревностно храни последните стъпки на Моисей, от тук Той вижда Обетованата земя и предава Богу дух. Тук остава и вечният Му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно засял дърво в градината. Върхът открива спиращи дъха гледки към долината на река Йордан, Мъртво море, Йерусалим и Витлеем. Продължавате с посещение на Мъртво море – най-ниската точка на земята. На 55 км. от Аман е безспорният графски феномен – най-соленото море в света - намиращо се на 410 м .под морското равнище. Предвид изключително високата соленост – 32 %, морето е лишено от живот. Лечебните сили на това море са признати още преди 2 000 години от великият Херодот. Водите на езерото са източник на уникални съставки за редица козметични продукти. Един от луксозните хотелски комплекси на брега на морето разполага с уникална клиника, където успешно лекуват редки кожни заболявания, определени като нелечими в света. Следва Бетания - мястото на р. Йордан, където според Библията Исус бива кръстен. Свободна вечер в Аман. Нощувка.

01 юни АМАН – КЕРАК – ПЕТРА
Закуска. Потегляте към пустинният замък Керак. Сгушен на древният караванен път от Египет за Сирия, кръстоносния замък Керак е известен с уникалното строителство – строен е надолу, под видимата част има още 7 нива - над 5 000 християнски рицари са защитавали крепостта в продължение на 50 години, до падането и в ръцете на неверниците. Крепостта - представлява лабиринт от галерии, арковидни стаи и укрепителни кули, издигнати на 1 000 м. От върха на замъка се разкрива удивителна гледка. Продължавате към Петра. Настаняване в хотел. Свободна вечер и ношувка.

02 юни ПЕТРА
Целодневно посещение на скалния град Петра - безспорно най-голямото чудо в Йордания. Преди 2 000 г. набатините - трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812 г., но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924 г. от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1,2 км и ограден от 200 - метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент - тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма “Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7.000 седящи места, манастирът - най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка! Свободна вечер и нощувка в хотела.

03 юни МАЛКА ПЕТРА - ВАДИ РАМ
Закуска. Преди да отпутувате от това уникално място, посещавате Малка Петра. На 8 км. от Петра, разглешдате руините на древно селище, което датира от преди 9 000 г. и се счита за една от най-старите археологически забелешителности на Средния Изток. Потегляне към цветният каньон Вади Рум за джип сафари. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветният каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за преисторическо присъствие. Изпращате слънцето продължавате с вечеря и весело парти в пустинята. Дълбоко в пустинята, сред пъстра магия е издигнат палатков лагер, който разполога с всички удобства за преспиване. Опъват се шатри, вечерята е богат бюфет – европейска и арабска кухня. Никой не би могъл да си представи какво е усещането да избяга наистина от цивилизацията, преди да потанцува бос в топлия розов пясък, да изпуши ароматно наргиле сред природата и да се събуди във Вади Рум.

04 юни ВАДИ РАМ – АКАБА
Закуска. Продължавате към Акаба. Настаняване в хотел. Свободно време и хощувка.

05 – 08 юни АКАБА
Закуска. Свободни дни гмуркане, допълнителни екскурзии и заслужена почивка в Акаба.

09 юни АКАБА – АМАН – СОФИЯ
Закуска. Трансфер до Аман за обратния полет RJ6043 в 16,00 ч. Кацане в София в 19,00 ч.



ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО:
Човек в двойна стая Единична стая Човек в тройна стая Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни на доп. легло Доплащане за вечери за целия престой
848 1028 838 646 70

Пакетните цени са на човек в двойна стая, валидни при минимум 15 туриста и включват:
 • самолетни билети София – Аман – София с чартърен полет на Royal Wings/Royal Jordanian;
 • обслужване от представител на фирмата партньор на Хемес Холидейс в Йордания на английски или руски език;
 • трансфер с климатизирани автобуси/микробуси;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Аман;
 • 2 ношувки със закуски в хотел 3* в Петра;
 • 1 ношувка със закуска и вечеря в палатков лагер във Вади Рам;
 • 5 ношувки със закуски в хотел 3* в Акаба;
 • медицинска застраховка с асистънс;

Пакетните цени не включват:
 • летищни такси – 100 евро на човек, подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване;
 • такса излитане от Йордания 7.50 щ.д. на човек;
 • лични разходи, както и допълнителни напитки или храна, неупоменати в гореобявените цени;
 • доплащане за обяди по време на екскурзиите – 10 евро на обяд;
 • доплашане за вечери по време на цялата програма - 70 евро;

Условия за записване:
 • капаро в размер на 30% от пълната стойност на пътуването (включително летищтни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe.
 • пълно плащане е дължимо не-по късно от 20 работни дни преди датата на заминаване.

Забележка:
Според традициите, съществуващи в Йордания и Израел, на обслужващия персонал се дават бакшиши. Това важи най-вече за придружаващия местен екскурзовод и шофьор по време на пътуването – 1-2 $ на човек на ден за шофьор и 3-4 $ на човек на ден за екскурзовод

Необходими документи:
 • задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване;
 • за деца под 18 години, пътуващи с един родител, роднини или сами – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания и Израел;




И още полезни връзки:
Аман със самолет | Йордания самолет | И още много оферти от Хермес

Уеб Дизайн: ПроСтудио
 
Член на:  
 

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ   |   ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА   |   ЛЯТО 2018   |   УИКЕНДИ В ЕВРОПА   |   ЕСЕН 2018   |   ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА   |   KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2018/2019   |   ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА   |   ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ   |   КРУИЗИ   |   ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ   |   ВИЗИ ЗА КУБА   |   ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ   |   ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ   |   ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК   |   С НАС ПО СВЕТА   |   КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”   |