РЕЗЕРВАЦИЯ Начало ЗА НАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
КОНТАКТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ
ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА
УИКЕНДИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА
  Екскурзия в Азия - Тайланд, Малайзия и Сингапур
  Екскурзия във Венецуела
  Екскурзия в Доминиканска република
  Екскурзия в Дубай и Абу Даби
  Екскурзия в Малта
  Екскурзия в Египет
  Екскурзия в Израел
  Екскурзия в Индия
  Екскурзия в Испания
  Екскурзия в Йордания
  Екскурзия в Китай
  Екскурзия в Куба
  Екскурзия в Мароко
  Екскурзия в Мексико
  Екскурзия в Перу
  Екскурзия в Русия
  Екскурзия в Турция
  Екскурзия в Южна Африка
  Почивка на остров Бали
  Почивка на Карибите - Гваделупа
  Почивка на Карибите - Мартиника
  Почивки на Малдиви
  Почивка на Филипини
ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2018
  Гърция
  Дубай
  Египет
  Малта
ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА
  Dive the world on Facebook
  Дайвинг на Бали
  Дайвинг в Египет
  Дайвинг в Малайзия
  Дайвинг на Малдиви
  Дайвинг в Малта
  Дайвинг на Филипини
ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ
КРУИЗИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ
ВИЗИ ЗА КУБА
ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
  Дейности
ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК
С НАС ПО СВЕТА
КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”
Дестинации
Април
2018
Май
2018
Юни
2018
Юли
2018
Август
2018
Септември
2018
Октомври
2018
Ноември
2018
Декември
2018
Януари
2019
Февруари
2019
Март
2019

Начало СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ СВЕЩЕННО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПЕРУ И БОЛИВИЯ

СВЕЩЕННО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПЕРУ И БОЛИВИЯ

2 398 €

11 дни / 10 нощувки


 « »

Ден 1: вторник 18 октомври 2011 - Пристигане в Лима (вечеря)

 • Среща на летище София с водачът на групата в 05,00 ч сутринта. Излитане с полет AF1587 за Париж в 06,55 ч., при регистрация – багажът се оформя да замине директно за Перу. Кацане в Париж в 08,50 ч. Следващият полет за Лима AF480 излита в 10,40 ч. Кацате в Лима в 15,55 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Atton San Isidoro 5*. След кратка почивка потегляте за вашата първа среща с града на кралете. Старинният център, съхранил духа на отминали времена или в модерните предградия Сан Исидро, Мирафлорес и Монтерико, са превърнали 9-милионна Лима в град на контрастите. Тук можеш да се разхождаш както по тесни, криволичещи улички и павирани площади, покрай открити пъстри пазари, така и сред цял микс от сгради в съвременни архитектурни стилове и красиви паркове. Кратката панорамна обиколка на столицата започва с историческия център - Пласа Майор, Правителствения дворец, Катедралата, светата обител Сан Франциско от 17 век. (ЮНЕСКО); минавате и покрай няколко колониални църкви - истински бисери на иберо-американската архитектура. Вечеряте в местен ресторант, който открива прекрасна гледка към Тихия океан. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 2: сряда 19 октомври 2011 - Лима – Куско (закуска)

 • Закуска. Освобождаване на хотела. Днес ще продължите да преоткривате чудесата на Лима – посщавате Музея на златото, събрал всички съкровища, открити на територията на Перу през вековете – 45 000 предмета от злато, сребро, керамика, текстил, камъни, дърво – събрани в колекция от перуанския археолог Рафаел Ларко Ерера. Открит през 1926, музеят Ларко, посредством хронологично разположените си галерии, представя детайлен поглед над развитието на Перуанската пре-Колумбова история, за период от 3000 години. Този „исторически спектакъл” е разположен във висша кралска резиденция от 18-ти век, построена върху пирамида от пре-Колумбовия период (7-ми век) и оградена от красиви градини. Музеят е известен и с богата сбирка от археологически предмети с еротичен характер. Продължавате към летището. Полет LA2043 за Куско в 13,35 ч., пристигате в 14,50 ч. Посрещане и трансфер до хотел Sonesta Cusco 4*. Свободен следобяд. Нощувка.

Ден 3: четвъртък 20 октомври 2011 - Куско (закуска)

 • Закуска. Куско е археологическата столица на Южна Америка, пъпа на империята на Синовете на Слънцето - Коско (3.200 м). Тук, в земите на Тауантинсуйо, е съхранена цялата история на Перу - от основаването на великата империя до оттеглянето на последните испанци от континента. Днес се запознавате с впечатляващият колониален град, построен върху основите на дворци на инките. Посещавате Кориканча или Храмът на Слънцето, Пласа де Армас, Катедралата с уникални дърворезби, олтари и фрески. Продължавате към крепостта Саксайуаман и пещерата, храмът на Кенко и баните на инките Taмбомачи. Свободен следобяд. Нощувка хотел Sonesta Cusco 4*.

Ден 4: петък 21 октомври 2011 - Свещенната долина на Инките (закуска и обяд)

 • Закуска. Днес ще се оттеглите за кратко от историята и ще се потопите в приказната природа на района. Рано сутринта потегляте по долината на р. Урубамба - "Свещената долина на Инките" към „живият” град на инките Оянтайтамбо. Стратегически разположена на най-високата част на планината, крепостта предпазва долината от посегателства на агресори. Гледката към града от върха спира дъха, тесните улици и водни канали все още са в употреба на местното население. Следва обяд в местен ресторант. Продължавате към Писак – живописно градче, известно с пъстрият традиционен пазар с ръчно изработени сувенири и други произведения на изкуството. Тук местните индианци се събират векове наред, за да продават своите уникални стоки. Нощувка в хотел Aranwa Sacred Valley 5*.

Ден 5: събота 22 октомври 2011 - Мачу Пикчу (закуска и обяд)

 • Закуска. Днес денят е посветен на Изгубения град на Инките - един от най-ярките примери за архитектурния гений на древната цивилизация. Трансфер до станция Агуас Калиентес на Мачу Пикчу, откъдето ще Ви транспортират с автобус до върха, където е величествената цитадела. Мачу Пикчу е едно от най-силните енергийни места на планетата. Сред руините ясно се разграничават свещения духовен сектор на града с перфектно конструираните храмове, мавзолеи и кралски къщи, аграрната и урбанистичната част на античното селище, с изумителна за времето си канализационна система. Строителството е изцяло от камък, като единствено за покривите са използувани дървени трупи със сламена оплетка. Изгубен в историята, градът е открит отново през 1911 г. от американски изследовател. Обядвате в местен ресторант. Връщане до станция Оланта. Посрещане и отпътуване към хотела. Нощувка в хотел Sonesta Cusco 4*.

Ден 6: неделя 23 октомври 2011 - Свободен ден в Куско (закуска)

 • Закуска. Днес денят е свободен за размисъл, медитация и лични изживявания. По желание можете да посетите свещенна церемония с местен шаман - OFFERING CEREMONY TO MOTHER EARTH (срещу доплащане – 20 евро на турист при мин. 30 участници) Церемонията се провежда в близост до столицата на империята на инките Куско, на място, където има пряк контакт с природата. Шаманът или така нареченият Пако започва церемонията, като иска позволение от Майката Земя и от Апус – свещенната планина, която огражда Куско, с ритуал Кинту (ритуал с листа от кока) на фона на музика от андите в чест на Пачамама и Апус. След това шаманът запазва мълчание в знак на благодарност към Майката Земя, като източник на живот и “изгаря” дара, наричан също Деспачо. След ритуалът започва качарпари – последният етап от ритуала, когато участниците танцуват и пеят с обновената си енергия. Церемонията трае около час и половина. Забележка: Участниците могат да правят снимки или видео, само ако не нарушават тишината и реда по време на церемонията. Пакетът включва: присъствието на шаман, пакет с дарове, музика от андите, закуска: чай и типичен хляб; Допълнителни разходи: бакшиши и други извън описаните. Нощувка в хотел Sonesta Cusco 4*.

Ден 7: понеделник 24 октомври 2011 - Отпътуване за Пуно (закуска и обяд)

 • Закуска. Рано сутринта потегляте към Пуно, разположен на бреговете на езерото Титикака - най-високото плавателно езеро в света на смайващата височина от 3810 м. Според легендите именно езерото е мястото, където се заражда великата цивилизация на Инките. Преди тях езерото и островите в него са били свещено място за индианците Аймара. Центърът на тяхната цивилизация е бил Тиахуанако, чийто руини днес се намират на брега на езерото от страната на Боливия. И до днес се спори за произхода на езерото. Някои учени твърдят, че тук се е намирал кратерa на вулкан, а според други езерото било част от масивна речна система. По пътя се любувате на невероятни природни пейзажи, стада от лами, които пасат по високопланинските пасища, малки кокетни селца на фона на магическите Анди. Обяд в местен ресторант. Пристигане, настаняване в хотел Jose Antonio Puno 4* и нощувка.

Ден 8: вторник 25 октомври 2011 - Пуно (закуска)

 • Закуска. Още един полуден в загадки ... Голямата, мистериозна структура, наподобаваща врата в района на планината Хайу Марка в района на Южно Перу и в близост до езерото Титикака, на 35 км от Пуно, е била дълго почитана от местните индианци като “Божи град”. Въпреки, че никога тук не е намерен град, тя е част от район, известен като духовна гора или каменна гора, изградена от странни каменни формации, които наподобяват динозаври и други структури. Вратата или Пуерта де Хайу Марка (Входът на боговете) е била изсечена във фасадата на естествена скала с малка ниша в центъра. Свободно време за разглеждане. Връщане в Пуно. Свободен следобяд. Нощувка в хотел Jose Antonio Puno 4*.

Ден 9: сряда 26 октомври 2011 Острова на Слънцето (закуска, обяд)

 • Закуска. Днес е церемониален ден. Рано сутнинта се отправяте към светилището Копакабана, където се качвате на катамаран и се потапяте в идилията на фантастично пътешествие до Острова на слънцето – легендарното рожденно място на империята на инките. Посещавате градината на инките, стъпалата и фонтана и след това културния комплекс Инти Уата – основната туристическа атракция в Боливия. Комплексът включва подземния музей Екако, център на традиционна медицина и център за изработка на местните тръстикови лодки. Ще видите и селскостопанските тераси на инките Пачамама, център за занаяти, „всекидневната” на инките и обсерваторията на Манко Капак – основателя на империята на инките. Връщане обратно с катамарана до Копакабана. Трансфер до Пуно. Нощувка в хотел Jose Antonio Puno 4*.

Ден 10: четвъртък 27 октомври 2011 Свободен ден в Пуно Puno (закуска)

 • Закуска. Свободен ден в Пуно. По желание може да посетите островите TAQUILE & UROS ISLAND (срещу доплащане – 30 евро на турист, при мин. 30 участници) Изключително разтоварваща, 3 часова разходка с лодка в езерото Титикака, ви отвежда до остров Такиле. За да стигнете до центъра на острова, трябва да изкачите 600 каменни стъпала - усилието Ви е добре възнаградено с гледките, които се откриват от върха към езерото и заобикалящите го планини. Хората на Такиле са изкусни тъкачи, известни с пъстрите, фини облекла и са безгранично гостоприемни. По пътя, на връщане към Пуно, спирате на плаващия остров Урос, изграден върху пластове тръстика. Тук уросите живеят като в миналото, все едно времето някога е спряло и не е продължило и до днес – преживявайки с риболов и продажба на ръчно изработените предмети и сувенири. Тук ще получите своя обяд – пикник (в кутия). Свободно време и връщане към Пуно. Нощувка в Jose Antonio Puno 4*.

Ден 11: петък 28 октомври 2011 Пуно – Лима – Париж (закуска)

 • Закуска. Много рано сутринта потегляте към летището. По пътя спирате за посещение на конусовидните гробници Силустани, разположени на бреговете на лагуната Умайо, съхранили религиозните лидери от културата тайуанаку – от преди 2000 г. Трансфер до летището и полет за Лима LA2096 в 11,15 ч., кацате в 12,55 ч. Посрещане и съдействие на летището. Вход във ВИП зала и свободно време за освежаване до полета за Париж AF 441 в 18,45 ч.

Ден 12: събота 29 октомври 2011 Париж – София
 • Кацане в Париж в 14,10 ч. Връзка с полет за София в 18,35 ч., пристигате в 22,20 ч.


Настаняване

Хотел към офертата Хотел към офертата - *
2 398 €
Прочети повече...

Пакетна цена на човек в двойна стая, в евро :
 • Двупосочен самолетен билет София – Париж – Лима
 • Двупосочен самолетен билет Лима – Куско
 • Двупосочен самолетен билет Пуно – Лима
 • 1 нощувка със закуска в Лима, хотел 5*
 • 4 нощувки със закуски (2+2) в Куско, хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска в Свещенната долина, хотел 5*
 • 4 нощувки със закуски в Пуно, хотел 4*
 • 1 вечеря
 • 4 обядя
 • Всички посещения, описани в програмата и входни такси за посещаваните обекти
 • Транспорт с климатизираи автобуси/микробуси (според местата, които посещавате)
 • Местен лицензиран екскурзовод по време на целия маршрут
 • Придружаващ представител на Хермес Холидейс
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Пакетата цена не включва:
 • Летищни такси за презокеанския полет в размер на 443 евро (подлежат на актуализация при издаване на билетите)
 • Допълнителни екскурзии – заявяват се при сключване на договора за туристическо пътуване
 • Целодневна екскурзия до островите Такиле и Урос – 30 евро при мин. 30 участници
 • Церемония с шаман – 20 евро на човек при мин. 30 участници
 • Доплащане за единична стая – 600 евро на човек
 • Летищни такси, платими в Перу – за вътрешните полети - 5 евро на полет; за международния полет – 25 евро (при излитане)
 • Ранно настаняване и късно освобождаване на стаите в хотелите
 • Напитки по време на хранене
 • Услуги с личен характер – телефонни сметки, пране и др.
 • Перуанска държавна такса 19% - при пристигане в Перу получавате Tarjeta Andina de Migraciones, която сте длъжни да пазите и представяте на рецепцията на хотелите при настаняване заедно с личен паспорт; в този случай всички чужденци с доказан престой под 59 дни в Перу са освободени от тази такса.

Условия за записване:
 • 1. Копие от задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване.
 • 2. Уточняване на вида настаняване при записване.
 • 3. Специални изисквания относно храна, инфирмация за алергии, тържества по време на пътуването, трудна подвижност или инвалиди.
 • 4. Капаро – 50% от сумата при подписване на договор.
 • 5. Пълно плащане – 40 дни преди датата на заминаване – 8 септември 2011 г.
 • 6. Хермес Холидейс предлага допълнителна застраховка отказ от пътуване, която гарантира предплатените от Вас суми при евентуален провал на пътуването (съгласно условията на застраховката) и е в размер на 2,6 % от общата сума по договора за организирано пътуване;
 • 7. При пътуване от България до Перу не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
 • 8. При пътуване в Перу не се изисква виза.
 • 9. При пътуване в Боливия се изисква виза – необходими документи: валиден поне 6 месеца задграничен паспорт, попълнен формуляр със съдействието на Хермес Холидейс, снимка паспортен формат 1 бр. Визата се издава предварително, цена 30 лева.
 • 10. Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.
И още полезни връзки:
Лима със самолет | Перу самолет | И още много оферти от Хермес

Уеб Дизайн: ПроСтудио
 
Член на:  
 

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ   |   ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА   |   УИКЕНДИ В ЕВРОПА   |   ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА   |   ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2018   |   ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА   |   ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ   |   КРУИЗИ   |   ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ   |   ВИЗИ ЗА КУБА   |   ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ   |   ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ   |   ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК   |   С НАС ПО СВЕТА   |   КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”   |