РЕЗЕРВАЦИЯ Начало ЗА НАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
КОНТАКТИ
РЕЗЕРВАЦИЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ
ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА
ЕСЕН 2017
  Малдиви
  Гърция
  Дубай
  Египет
  Испания
  Индия
УИКЕНДИ В ЕВРОПА
ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА
  Екскурзия в Азия - Тайланд, Малайзия и Сингапур
  Екскурзия във Венецуела
  Екскурзия в Доминиканска република
  Екскурзия в Дубай и Абу Даби
  Екскурзия в Египет
  Екскурзия в Израел
  Екскурзия в Индия
  Екскурзия в Испания
  Екскурзия в Йордания
  Екскурзия в Китай
  Екскурзия в Куба
  Екскурзия в Мароко
  Екскурзия в Мексико
  Екскурзия в Перу
  Екскурзия в Русия
  Екскурзия в Турция
  Екскурзия в Южна Африка
  Почивка на остров Бали
  Почивка на Карибите - Гваделупа
  Почивка на Карибите - Мартиника
  Почивки на Малдиви
  Почивка на Филипини
KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2017/2018
  България
  Гърция
  Дубай
  Европа
  Египет
  Индонезия, о-в Бали
  Куба
  Мароко
  Малта
  Сърбия
  Турция
ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА
  Dive the world on Facebook
  Дайвинг на Бали
  Дайвинг в Египет
  Дайвинг в Малайзия
  Дайвинг на Малдиви
  Дайвинг в Малта
  Дайвинг на Филипини
ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ
КРУИЗИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ
ВИЗИ ЗА КУБА
ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
  Дейности
ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК
С НАС ПО СВЕТА
КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”
Дестинации
Ноември
2017
Декември
2017
Януари
2018
Февруари
2018
Март
2018
Април
2018
Май
2018
Юни
2018
Юли
2018
Август
2018
Септември
2018
Октомври
2018

Начало Оферти Почивка в Камбоджа и Лаос

Почивка в Камбоджа и Лаос

1 870 €

София – Париж – Банкок - Сием Рийп - Виентян – Буанг Прабанг - Амстердам – София
11 дни / 8 нощувки


 
1 ДЕН
Полет от София за Париж в 09.40 ч. Пристигане в Париж в 11.40 ч. Следващ полет за Банкок в 13.30 ч.

2 ДЕН
Кацане на летището в Банкок в 06.15 ч. Следващ полет до Сием Рийп в 08.00 ч. Кацане в Сием Рийп в 09.00 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Tara Angkor Hotel ****.
Добре дошли в страната на смелите Кхмери! Пътешествието ви в царството на срасналите с природата храмове започва с разглеждане на магическия Ангкор Ват. Построен от Крал Суряварман II през 12 век, храмът се счита за истинско постижение в архитектурата на Кхмерите.

3 ДЕН
След закуска се отправяте към поредното царствено преживяване за любителите на древните култури. Днес започвате с разглеждане на храмовете от групата Ролус, която включва паметници от времето на Харихаралая- първата голяма столица на Ангкорската епоха на Кхмерската Империя. Известна е с това име, заради близостта и до съвременния град Ролус. Старата столица била наречена на името на Хари-Хара- образ, обединяващ индуските богове Шива и Вишну. Макар че още преди издигането на Ангкор на това място вече имало по-старо селище, Харихаралая е издигнат като столица от Джаяварман II и просъществувала като столица на Кхмерите цели 70 години. Първите големи Кхмерски храмове (Баконг, При Ко, Лолей) и първите резервоари са изградени в Харихаралая. Последният Крал на Харихаралая, Ясоварман II строи първият голям храм в Ангкор- Пном Баконг и премества столицата в района на Баконг през 905 година. Столицата остава в Ангкор с малко изключение от около 20 години през 10 век, чак до 1422 година.
Изключително интересен е храма Баконг, издигащ се на 15 метра височина и с размери 650 м. на 850 м. при външната стена. Строителството му започва при третия кхмерски крал от ерата на Ангкор като негов държавен храм, Баконг олицетворява първият опит за издигане на храм с формата на планина и поставя началото на архитектурно течение продължило цели 400 години. Храмът е разширен от по-късни Кхмерски крале, като най-горната част и кула най-вероятно са добавени едва през 12 век. Баконг е заобиколен от ровове и живописна растителност.
Следобед разглеждате храмовете от Малката Група. Най-известният сред тях е Та Пром. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. и е напълно погълнат от джунглата- дървета и лиани са оплели във времето основите и останките от храма. Разглеждат се още Бантей Кдей- Будистки манастир от края на 12 век. Днешната обиколка завършва с разглеждане на Сра Сранг или известен още като „Басейна за очистване”.

4 ДЕН
Закуска в хотела и начало на още един ден в изпълнения с легенди свят на кмерите. Днес започвате с разглеждане на храмовете Бантлей Сри и Бантлей Самре. Един от най-малките храмове в района Бантлей Сри е и един от най-красивите и елегантни комплекси в архитектурата на Кхмерите. На връщане обратно към Сием Рийп разглеждате Бантлей Самре, който се намира в източния край на Ангкор. Ще видите и как местните произвеждат оризова хартия и палмово вино.
Свободно време за обяд в града и продължаване към храма Байон, Терасата на слоновете и Терасата на Крал Лепер.
Нощувка.

5 ДЕН
Закуска и трансфер до езерото Тонле Сап, където ще научите повече за живота на хората в района. Тонле Сап е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия, като големината му се увеличава четири пъти по време на дъждовния сезон. Разходка с лодка по езерото около прочутите му плаващите селища. Имате възможност да видите и работилница, в която се правят дървени и каменни гравюри или да спрете при местния пазар на път към летището.
Полет от Сием Рийп в 10.05 ч. за Виентян. Пристигане в 13.30 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел Avalon ***.
Следобед ви предлагаме посещение на Патуксей, от чийто връх се открива шеметна гледка към града. Продължава се към Тат Луанг- най-свещеното място в Лаос. Изграден от Крал Сететират през 16 век, храмът е ослепително бляскав, когато слънцето огрява златния му остър купол. Нощувка във Виентян.

6 ДЕН
Закуска в хотела. Днес ви откриваме скритото очарование на столицата, чието име означава „града на сандаловото дърво”. Виентян е една от най-тихите столици в света, която по нищо не прилича на многомилионните азиатски столици в Тайланд, Китай, Индия. Започвате с разглеждане на Ват Сисакет- единствения храм останал непокътнат по време на инвазията на Сиам през 1828 год. Продължава се към Ват Пра Кео, който е своеобразен религиозен музей и представя колекция от Лаоски и Кхмерски произведения на изкуството. Недалеч се намира и Президентския дворец. Разглеждане на Ват Симуанг- най-популярния и почитан храм в града, който се счита за пазител на Виентян.
Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг в 13.00 ч. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Villa Saykham ***.
Следобед ви отвеждаме на кратка разходка в религиозната столица на Лаос. Изкачвате 328-те стъпала, отвеждащи към върха на хълма Фуси, откриващ най-прекрасните гледки към реките Меконг и Нам Кан, съседните планински върхове и към целия град. Слизате по стъпалата от другата страна на хълма и се впускате в пъстрия местен пазар. Всяка вече по главната улица на града хора от съседните села се събират и показват ръчно изработените си сувенири, тъкани, дрехи. Нощувка в Луанг Прабанг.

7 ДЕН
Денят започва с посещение на Кралския дворец, превърнат днес в Национален музей, представящ историята на Лаос. Продължава се към Ват Май-храм, прочут със златните си барелефи. Следват още Ват Сенсукарам, впечатляващ с блестящата си златна фасада и Ват Ксиенг Тонг- най-фотографирания храм в страната, издигнат през 1560 год. от Крал Сетатират.
Свободно време за обяд. Обиколката продължава с разглеждане на Ват Висун- най-почитаният храм в града, изцяло възстановен през 1887 год. след разрушението по времето на нашествието от южен Китай. Посещавате и традиционен художествен и етнографски център, посветен на историята на лаоските малцинствени групи.
Привечер се отправяте към реката, пресичате река Меконг и изкачвате Ват Чомпет, където ще посрещнете прекрасния залез над града. Нощувка в Луанг Прабанг.

8 ДЕН
За тези, които стават рано предлагаме нещо различно и много специално. С издигането на слънцето на хоризонта дълги редици от облечени в оранжеви роби монаси се събират и подреждат в мълчаливо очакване на дарове от жителите на града. Красива церемония, най-ярко която показва скромността на монасите и съпричастността на местните.
След закуска в хотела потегляте към водопада Куанг Си, на 32 км. от града. Пенливият водопад се спуска стръмно надолу образувайки серия от причудливи варовикови форми и тюркоазени сини мини езерца, перфектни естествени басейни, които с радост ще ви разхладят. Време за почивка. Следобед ви предлагаме интересна демонстрация по приготвяне на интересни и популярни местни блюда в един от най-известните ресторанти на Луанг Прабанг. Главният готвач с радост ще ви разкрие някои от тайните си и ще поощри интереса ви към кулинарията. Нощувка в Луанг Прабанг.

9 ДЕН
Закуска и отпътуване от пристанището на Ват Ксиенг на красив круиз по река Меконг от Луанг Прабанг към Kamu Lodge. По път се спира при пещерите Пак У, съхраняващи хиляди позлатени статуи на Буда, големи от няколко сантиметра до човешки ръст. Продължава се нагоре по реката, пристигане за обяд в лоджата. Kamu Lodge предлага 20 самостоятелни палатки, всяка покрита със сламен покрив и декорирана с бамбукови и дървени мебели, което прави лоджата напълно хармонична с природата около нея. Всяка палатка има санитарен възел, затоплена от слънцето вода. Следобед може да изберете по собствено желание някое от предлаганите в лоджата занимания като засаждане на ориз, пресяване на пясък и търсене на злато по река Меконг, разходка в гората и запознаване с местните билки, трекинг до водопад, посещение на съседното селце. Нощувка.

10 ДЕН
До обяд- свободно време. Връщане обратно в Луанг Прабанг с лодка по река Меконг. Полет в 12.20 ч. за Банкок. Пристигане в 14.20 ч. Следващ полет за Амстердам.

11 ДЕН
Пристигане в Амстердам и връзка за София.


Цена на човек в двойна стая 1870 евро
Доплащане за единична 333 евро

Цените са на човек в двойна/единична стая и включват:
 • самолетен билет София-Париж-Банкок-Сием Рийп-Виентян-Луанг Прабанг-Амстердам-София;
 • 4 нощувки със закуски в Луанг Прабанг;
 • 3 нощувки в Сием Рийп
 • 1 нощувка във Виентян;
 • трансфер летище-хотел-летище Сием Рийп;
 • трансфер летище-хотел-летище Виентян;
 • трансфер летище-хотел-летище Луанг Прабанг
 • застраховка.

Задължително доплащане на човек:
 • Летищни такси в размер на 570 евро
 • Виза за Тайланд - 30 евро
 • Виза за Камбоджа - 20 щ.долара
 • Виза за Лаос - 25 щ.долара
И още полезни връзки:
Сием Рийп, Камбоджа със самолет | Камбоджа самолет | И още много оферти от Хермес

Уеб Дизайн: ПроСтудио
 
Член на:  
 

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ   |   ОФЕРТА НА СЕДМИЦАТА   |   ЕСЕН 2017   |   УИКЕНДИ В ЕВРОПА   |   ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ, СПА И ЕКЗОТИКА   |   KОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2017/2018   |   ДАЙВИНГ - ГМУРКАНЕ ПО СВЕТА   |   ХОТЕЛСКИ РЕЗЕРВАЦИИ   |   КРУИЗИ   |   ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТУВАНИЯ   |   ВИЗИ ЗА КУБА   |   ВИЗИ ЗА КРАЛСТВО САУДИТСКА АРАБИЯ   |   ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ   |   ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК   |   С НАС ПО СВЕТА   |   КЛУБ „ПРЕКОСЕТЕ ГРАНИЦИТЕ С ХЕРМЕС ХОЛИДЕЙС”   |